POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Airbus imenuje glavnog direktora za prodaju, Scherera, za izvršnog direktora segmenta za proizvodnju aviona

Airbus je potvrdio imenovanje glavnog direktora za prodaju, Christiana Scherera, za izvršnog direktora svog glavnog sektora za proizvodnju aviona u utorak, obnavljajući posvećeno vođstvo svog glavnog poslovanja prvi put u četiri godine kako bi ubrzao proizvodnju aviona.
Najveći proizvođač aviona na svetu je saopštio da je Guillaume Faury, grupni izvršni direktor koji je od 2019. godine kombinovao posao vođenja šire kompanije sa poslovanjem aviona, rekao da će ovaj potez osloboditi njega da usmeri grupu u “brzo-evoluirajućem globalnom okruženju”.
Imenovanje Scherera za izvršnog direktora za komercijalne avione, prvi put objavljeno od strane Reutersa, stupaće na snagu od 1. januara nakon razgovora sa sindikatima, saopštila je Airbus.

Ovom promenom, kompanija vraća posvećenog lidera svom osnovnom proizvodnom sektoru, omogućavajući Fauryju da se fokusira na širi portfelj grupe u svetlu neizvesnosti oko njenog budućeg učešća u svemiru i brzine razvoja novog borbenog aviona.
Imenovanje Scherera, koji ima 61 godinu, donosi široku kontinuitet unutar glavnog komercijalnog sektora, koji se takmiči sa Boeingom i čini oko 70% prihoda kompanije. Ovo dolazi u vreme kada se vazduhoplovna industrija suočava sa širom disruptivnošću u globalnom lancu snabdevanja.

Airbusove akcije su porasle za 0,2% na neznatno slabijem tržištu.

Scherer, trenutno glavni komercijalni direktor, izjavio je da će Airbus ispuniti svoje operativne ciljeve. Airbus je saopštio da planira da isporuči 720 aviona ove godine i da poveća proizvodnju klasičnih uskotrupnih aviona za oko 50% na 75 aviona mesečno do 2026. godine. Airbus se formalno spojio sa svojim glavnim sektorom za proizvodnju aviona 2018. godine, što znači da su se spojila dva odvojena sedišta i operativne funkcije pod jednim izvršnim direktorom, dok su se sektori za helikoptere i odbranu i svemir nalazili ispod.

Ovom promenom vraća se odvojeni izvršni direktor za sektor proizvodnje aviona pod isti krov, ali kompanija ne deluje da ponovo stvara dve entitete, što je u prošlosti stvaralo konstantne sukobe. Airbus tvrdi da je to doba završeno. Faury je izjavio u saopštenju da on i Scherer već sarađuju “rukama u rukama” i da postojeća kombinacija matične grupe i sektora za proizvodnju aviona omogućava “usklađenost i brzinu izvršenja tokom perioda višestrukih kriza i promena”.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter