POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije Alibaba porasle su nakon izveštaja da osnivač Džek Ma kupuje akcije

Čuveni preduzetnik Kine, Džek Ma, suosnivač Alibaba, aktivno kupuje akcije u ovoj tehnološkoj gigantskoj kompaniji, prema izveštaju New York Times-a.

Ma-ovo dodatno ulaganje u BABA ukazuje na potencijalni preokret u sentimentu. On je primetno došao u sukob sa kineskim zvaničnicima, što je dovelo do njegovog smanjenog javnog prisustva i distanciranja od Alibaba u poslednje vreme.

Iako je prošle godine odustao od kontrole nad sestrinskom kompanijom za finansijsku tehnologiju Ant Group, Ma sada kupuje akcije u Alibaba, zajedno sa predsednikom Džo Caijem.

U poslednjih nekoliko meseci, Cai je putem svog porodičnog investicionog vozila Blue Pool Management investirao oko 151 milion dolara u akcije Alibaba koje se trguju na američkom tržištu u četvrtom kvartalu.

Paralelno s tim, iako više nije izvršni predsednik od 2019. godine, Džek Ma ostaje značajan deoničar i, kako se navodi, kupio je akcije Alibaba u vrednosti od 50 miliona dolara na berzi u Hong Kongu u istom periodu.

Akcije Alibaba su porasle 5,6% u pretrgovini. Do ponedeljka, deonice su bile u padu za 11,5% od početka godine i za 42,5% u poslednjih 52 nedelje.

Pozitivan sentiment podržan je i izveštajem Bloomberga da kineska vlada radi na paketu stimulacija kako bi podržala ugroženo tržište akcija.

Iako se veličine ovih kupovina mogu činiti relativno skromnim u poređenju sa tržišnom kapitalizacijom od 171 milijardu dolara koliko iznosi Alibaba, uključenost ovih uticajnih ličnosti ukazuje na značajan razvoj.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter