POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Akcije Smith & Wesson-a padaju jer izveštaj pokazuje slabiju potražnju za oružjem

Akcije kompanije Smith & Wesson oslabile su oko 5% u produženoj trgovini u četvrtak nakon što je proizvođač oružja objavio kvartalne rezultate koji su podvukli pad potražnje potrošača nakon porasta pre dve godine.

Kompanija iz Springfilda u Masačusetsu saopštila je da je njen profit pao u odnosu na godinu dana ranije u, kako je opisala, “izazovnom” julskom fiskalnom kvartalu.

Prodaja oružja američkim potrošačima porasla je 2020. i 2021. usred pandemije koronavirusa i zabrinutosti zbog građanskih nemira povezanih sa predsedničkim izborima i policijskim ubistvima nenaoružanih crnaca.

„Kao što se i očekivalo, naši rezultati u prvom kvartalu odražavaju povratak na normalan obrazac potražnje na šalteru maloprodaje vatrenog oružja u kombinaciji sa privremenim preprekama zbog ispravki zaliha unutar kanala“, rekao je izvršni direktor kompanije Smith & Wesson, Mark Smit u saopštenju za javnost.

Izveštaj Smith & Wesson-a je ponovio kvartalne rezultate rivala Sturm, Ruger & Company od 3. avgusta. Sturm, Ruger-ove akcije su pale za oko 20% od njegovog izvještaja.

Tokom ranije trgovačke sesije u četvrtak, Smith & Wesson je pao za 1%.

Uključujući njen dalji pad nakon zatvaranja zvona, Smith & Vesson je pao za preko 40% od 2. decembra, kada je upozorio da potražnja opada od maksimuma pandemije.

Za svoj julski fiskalni kvartal, Smith & Wesson je prijavio GAAP neto prihod od 3,3 miliona dolara, što je pad sa 76,9 miliona dolara u periodu od pre godinu dana.
Neto prodaja je pala za 69% na 84,4 miliona dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter