Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Akcije Twitter-a naglo rastu nakon izveštaja da će Musk ipak zaključiti dogovor

Akcije Tesle Inc smanjile su ranu dobit, dok su Twitter Inc porasle u utorak nakon izveštaja da se očekuje da milijarder Elon Musk predloži da nastavi sa preuzimanjem platforme društvenih medija po ceni od 54,20 dolara po akciji.

Tviter je skočio skoro 13% na 47,93 dolara pre nego što su akcije zaustavljene nakon izveštaja Bloomberg News-a. Izvor je kasnije rekao Rojtersu da je Musk ponudio da zaključi posao po prvobitnoj ceni od 54,20 dolara.

Tesla je poslednji put bio u porastu od 1,6% na oko 246 dolara, što je oštro u odnosu na raniji maksimum od 257,50 dolara.

Tesline akcije u vrednosti od preko 16 milijardi dolara razmenjene su do podneva, što je ekvivalentno skoro 15 odsto ukupnog trgovanja na Volstritu.

Mask i Tviter trebalo je da uđu u sudnicu ovog meseca, a Tviter je tražio nalog kojim bi se Mask naložio da ispuni svoj dogovor prošlog aprila da kupi kompaniju za 54,20 dolara po akciji, što je ekvivalentno 44 milijarde dolara. Mask je raskinuo dogovor u avgustu.

Tesline akcije su pod pritiskom otkako je Mask pristao da kupi Tviter zbog zabrinutosti oko toga koliko bi deonica proizvođača automobila mogao da proda da bi finansirao kupovinu.

Tviter i Maskovi advokati nisu odmah bili dostupni za komentar.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter