POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Amazon otpušta još 18.000 radnika, Salesforce smanjuje radnu snagu

Izvršni direktor Amazona, Endi Džesi objavio je otvoreno pismo u sredu uveče, predstavljajući rezultate „godišnjeg procesa planiranja kompanije za 2023.”

U onome što je nazvao „teškom odlukom da se eliminišu dodatne uloge“, gigant e-trgovine planira da zatvori još 18.000 radnih mesta, prvenstveno u „Amazon prodavnicama i PXT organizacijama“. Izvršni direktor je naveo „neizvesnu ekonomiju i to što smo brzo zapošljavali u poslednjih nekoliko godina“ kao ključne razloge za predstojeća otpuštanja.

Kompanija će početi da obaveštava pogođene zaposlene od 18. januara.

Dok su glasine o mogućim otpuštanjima AMZN-a kružile mesecima – NYT je izvestio o planiranom smanjenju za 10.000 krajem novembra, dok je WSJ ​​objavio broj od 17.000 neposredno ranije danas – stvarni broj eliminisanih poslova je premašio očekivanja.

Otpuštanja Amazona, najveća u njegovoj istoriji, dodaju kompaniju na dugu i rastuću listu tehnoloških firmi svih veličina koje žele da steknu čvršći nadzor nad troškovima u periodu ekonomske neizvesnosti – ranije danas, Salesforce je objavio nameru da smanji 10% svoje radne snage, takođe okrivljujući previše agresivno zapošljavanje tokom pandemije COVID-19.

Akcije kompanije Amazon su porasle za 1,7% u trgovanju nakon radnog a vremena nakon komentara generalnog direktora.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter