POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Analitičar vidi potencijalni pad vrednosti od 15% za akcije kompanije Nvidia

Analitičari kompanije DA Davidson tvrde da NVIDIA igra ključnu ulogu kao lider u ubrzanom računarstvu, projektujući impresivan stopu godišnjeg rasta od 20% od nivoa iz 2022. godine tokom ciklusa.

Iako prepoznaju dominaciju NVDA u različitim kategorijama, analitičari izražavaju skepticizam u vezi sa verovatnoćom ostvarivanja očekivanja saglasnosti u narednim godinama.

Oni predviđaju povratak na trend liniju u narednih 2-6 kvartala, navodeći ranjivost za NVDA kako hajp oko veštačke inteligencije (AI) prilazi “dolini razočaranja”.

“Iako i dalje verujemo da je generativna veštačka inteligencija najvažnija transformišuća tehnologija od Interneta, ne očekujemo isti nivo investicija koji smo videli u 2023. godini da se nastavi nakon 2024. godine”, navode analitičari u napomeni.

Kao rezultat toga, analitičari su započeli istraživanje Nvidijinih akcija s neutralnom preporukom i ciljanom cenom od 410 dolara po akciji, što implicira potencijalni pad od 15% na osnovu zatvaranja cena u utorak.

“Naša ciljna cena od 410 dolara zasniva se na multipleksu od 35x na 7,29 dolara od CY24 EPS-a za osnovnu kompaniju i 155 dolara za prihode iz peska koji još dolaze NVDA u narednih 4-6 kvartala. Verujemo da vrednost ovog peska može značajno opasti kada rast NVDA završi”, objasnili su analitičari.

Akcije Nvidie su zatvorene 2,7% niže na prvom danu trgovanja u 2024. godini i dodatno su pale za 1,1% u pretrgovini u sredu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter