Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Anketa: Evropski menadžeri fondova su spremni da idu all-in na ESG fondove

Prema anketi koju je u ponedeljak objavio PwC Luksemburg, više od dve trećine evropskih menadžera imovine i distributera razmatra odlaganje uvođenja ili distribucije robe koja nije u skladu sa zahtevima zaštite životne sredine, društva i upravljanja (ESG).

Prilivi ESG fondova su se nedavno povećali, delom zbog većeg regulatornog fokusa na teme kao što su klimatske promene, jer vlade pokušavaju da usmere više sredstava u inicijative koje im mogu pomoći da postignu svoje ciljeve za neto nultu emisiju.

ESG sredstva sa domicilom u Evropi mogla bi se povećati na između 7,4 biliona evra i 9,0 biliona evra (7,8 do 9,5 biliona dolara) do 2025. godine i predstavljati do 56% ukupne imovine evropskih zajedničkih fondova, u odnosu na 37% na kraju prošle godine, prema PwC studija od 3.354 ispitanika.

U svetlu ovoga, PwC je izvestio da je skoro 72% evropskih menadžera sredstava spremno da zaustave sva lansiranja proizvoda koji nisu ESG, a više od 60% namerava da to učini do kraja 2024.
PwC je takođe upozorio da kako promena bude počela , menadžeri imovine koji nastave da nude hibridni asortiman ESG/ne-ESG proizvoda mogu se suočiti sa dugoročnim poteškoćama.

Među nezavisnim finansijskim savetnicima, privatnim i fizičkim bankama, čak 68% planira da u potpunosti prestane sa distribucijom proizvoda koji nisu ESG, od kojih više od polovine namerava da to učini u naredne dve godine, pokazalo je istraživanje.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter