POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Apple, Amazon Mastercard Zarada: 3 stvari koje treba da ispratimo

Akcije su u sredu porasle nakon što su Federalne rezerve povisile stope za tri četvrtine poena, gurnuvši Nasdaq za 4 odsto više.

Velike tehnološke akcije su poslednjih nedelja pogođene povećanjem kamatnih stopa i inflacijom Fed-a, ali sada kada se zarada kreće, investitori lakše dišu. Akcije korporacije Microsoft porasle su nakon što je objavila solidne rezultate u računarstvu u oblaku, dok Alphabet reklamni posao nije bio tako loš kao što se očekivalo.

Predsednik FED-a Džerom Pauel rekao je novinarima nakon što je objavljena odluka da ne veruje da je ekonomija u recesiji, uprkos dokazima da je omekšala. Njegove reči odražavaju reči predsednika Džoa Bajdena i sekretarke finansija Dženet Jelen. Dokaz će biti u u četvrtak, kada će biti objavljen preliminarni otisak bruto domaćeg proizvoda za drugi kvartal. Većina smatra da je recesija kada se privreda povlači dva kvartala zaredom, a BDP u prvom kvartalu je bio kontrakcija.

Pauel je takođe rekao novinarima u sredu da nedostatak jasne vidljivosti u budućnost ekonomije znači da je FED u stanju da pruži čvrste smernice o pravcu politike samo na bazi sastanka po sastanak.

Evo tri stvari koje bi danas mogle uticati na tržišta:

  1. Apple zarada

Očekuje se da će Apple Inc izvesti zaradu po akciji od 1,16 dolara uz prihod od 82,6 milijardi dolara.

  1. Zarada Amazona

Očekuje se da će gigant e-trgovine Amazon izvestiti EPS(zarada po akciji) od 13 centi na 119,2 milijarde dolara prihoda.

  1. Mastercard zarada

Očekuje se da će Mastercard Inc (NYSE:MA) prijaviti dobit po akciji od 2,35 dolara uz prihod od 5,3 milijarde dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter