POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Apple očekuje dobre rezultate za ovaj kvartal

Apple Inc. je „dobro pozicioniran“ prema najvišim prosečnim procenama analitičara za septembarski kvartal, prema Evercore ISI analitičarima.
Analitičari su uputili taktički poziv Apple-u jer vide da titan iz Kupertina ima koristi od prednosti iPhone 14., analitičari takođe vide potencijal da Apple isporuči „skromnu prednost vodiča Dec-qtr u zavisnosti od pretpostavki koje su ugradili oko FX-a i dodatne nedelje“.

Ključni faktor koji možda nedostaju trenutnim modelima ulice je povećanje finansija kompanije Apple od viših prosečnih prodajnih cena (ASP).

„Očekujemo snažne rezultate za iPhone uprkos Bloomberg priči o smanjenju proizvodnje i primetili bismo da je Bloomberg vodio u suštini istu priču pre godinu dana i da je Apple nastavio da ostvaruje rast prihoda od iPhone-a od 15% u naredna tri kvartala.
Naš rad na istraživanju i praćenje isporuke ukazuju na solidnu potražnju sa potencijalom za značajno povećanje ASP-a koji bi mogao biti dvocifren“, napisali su klijentima u belešci.

Pored viših ASP-ova, analitičari su takođe mogli da vide da Apple dobija povećanje prodaje na jedinici zahvaljujući „kontinuiranom rastu udela u Kini i na tržištu preduzeća“.

Što se usporavanja usluga tiče, dodaju:

„Usporavanje je bilo prepreka cele godine i mislimo da je Apple to adekvatno uzeo u obzir u svojim smernicama, tako da vidimo da se prihod od usluga usporava na ~9% u odnosu na stranu kupovine za koju mislimo da je usidrena više od srednje do niske jednocifrene brojke“, zaključili su analitičari.

Akcije Apple-a porasle su za 1,4% u ponedeljak pre otvaranja.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter