POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Apple odustaje od plana za povećanje proizvodnje iPhone-a jer potražnja opada

Apple Inc odustaje od planova za povećanje proizvodnje svojih novih iPhonea ove godine nakon što se očekivani porast potražnje nije ostvario, objavio je Bloomberg News u utorak, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa tim.

Kompanija je poručila dobavljačima da smanje napore na povećanju sklapanja svoje vodeće porodice iPhone 14 proizvoda za čak 6 miliona jedinica u drugoj polovini ove godine.

Umesto toga, kompanija sa sedištem u Kupertinu, Kalifornija, imaće za cilj da proizvede 90 miliona telefona u tom periodu, skoro isti broj kao pre godinu dana iu skladu sa prvobitnim predviđanjem kompanije Apple ovog leta, navodi se u izveštaju.

Potražnja za skupljim modelima iPhone 14 Pro je jača nego za početnim verzijama i najmanje jedan Apple dobavljač prebacuje proizvodne kapacitete sa jeftinijih iPhone uređaja na premijum modele.

Apple je ove nedelje saopštio da će početi da proizvodi iPhone 14, lansiran ranije ovog meseca, u Indiji, pošto tehnološki gigant pomeri deo svoje proizvodnje iz Kine.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter