POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Apple pravi istorijski poduhvat – tržišna kapitalizacija prelazi rekordnih 3 biliona dolara.

Apple akcije su zatvorile iznad 3 biliona dolara tržišne vrednosti prvi put u petak, kako tehnološki gigant završava prvu polovinu godine sa snažnim dobitkom.

Apple Inc je zatvorio dan sa rastom od 2,3% na 193,97 dolara, čime je njegova tržišna kapitalizacija dostigla 3,05 biliona dolara. Apple je prvi put prešao granicu od 3 biliona dolara u januaru 2022, ali tada nije uspeo da zatvori iznad tog milestona.

Skoro 50% rast Applea u prvoj polovini godine dolazi dok neki sugeriraju da je Wall Street podcenio koliko je korisnika iPhonea nadogradilo svoje telefone prošle godine, s više njih koji će to uraditi kada Apple objavi iPhone 15.

“Ulica je ozbiljno potcenila ogromnu priliku za nadogradnju postojeće baze korisnika oko iPhone 14 i sada dolazi mini super ciklus sa iPhone 15, gde oko 25% Appleove zlatne baze korisnika nije nadogradilo svoje telefone više od 4 godine”, izjavio je Wedbush, predviđajući dalji rast Apple-a.

“Verujemo da bi realna procena vrednosti Applea mogla biti u rasponu od 3,5 biliona dolara, sa potencijalnom vrednošću od 4 biliona dolara do 2025. godine”, dodali su.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter