POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Apple razgovara sa Googleom o korišćenju generativne veštačke inteligencije na iPhone uređajima

Apple Inc pregovara sa Alphabetovim Google-om o korišćenju programa Gemini, generativne veštačke inteligencije, kako bi uključili AI funkcije u svoje vodeće iPhone uređaje.

Dve strane su u aktivnim pregovorima kako bi omogućili Apple-u licenciranje Gemini-ja za neke buduće funkcije softvera iPhone uređaja, izveštava Bloomberg, pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom.

Apple je takođe vodio razgovore sa Microsoft Corporation podržanim OpenAI-jem i potencijalno razmatrao korišćenje svog ChatGPT modela.

Pregovori između Apple Inc-a i Googlea su još u ranoj fazi, i da dve strane nisu postigle dogovor ili dogovor oko brendiranja.

Apple trenutno ima sporazum sa Googleom prema kojem je pretraživačka mašina potonjeg podrazumevana pretraživačka mašina za Appleov Safari web pregledač.

Bloomberg izveštaj dolazi samo nedeljama nakon što je Googleov Gemini bot privukao kritike zbog generisanja kontroverznih slika pomoću svog alata za generisanje slika. Google je tada suspendovao mogućnost generisanja slika od strane bota.

Proizvođač iPhone uređaja je donekle zaostajao za konkurencijom u implementaciji AI funkcija za svoje vodeće ponude – funkcije koje su rivali Samsung Electronics Co Ltd i Google već uključili u proteklim mesecima.

Ipak, izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, je dao naznake da kompanija planira da više otkrije o svojim ambicijama vezanim za generativnu AI kasnije ove godine. Nedavni izveštaji su takođe pokazali da je Apple odustao od razvoja električnog vozila kako bi umesto toga preusmerio resurse ka razvoju AI-a.

Generativna AI je dospela u javnu svest sa izdavanjem OpenAI-jevog ChatGPT-a krajem 2022. godine. Program, koji je privukao milione pretplatnika svojom sposobnošću da generiše ubedljive, ljudima slične odgovore na tekstualne zahteve, naterao je velike tehnološke kompanije da žure u razvoju svojih ponuda.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter