POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bafetov imenovani naslednik Greg Abel povećava svoj udeo u Berkširu

Greg Abel, koji je sledeći u redu da nasledi Vorena Bafeta na mestu izvršnog direktora Berkshire Hathaway-a Inc, potrošio je više od 68 miliona dolara na akcije konglomerata prošle nedelje, nakon što je prodao svoj udeo u kompaniji Berkshire Hathaway Energy za 870 miliona dolara .

U četiri regulatorna podneska, Abel (60) je rekao da je 29. septembra kupio 168 akcija klase A Berkšira, od kojih je svaka koštala više od 405.000 dolara, u ime porodičnog fonda.

Abel je ranije imao pet akcija klase A i 2.363 akcije klase B, prema regulatornim podnescima.

Neki analitičari i akcionari su sugerisali da Abel treba da ima veći udeo, što odražava njegovu ulogu potpredsednika Berkšira i Bafetovog verovatnog naslednika na mestu izvršnog direktora.
Akcija klase B vredi oko 1/1.500 deonice klase A.

Kupovine su obavljene tri meseca nakon što je Abel prodao svoj 1% udela u energetskoj jedinici Berkšira, za šta je matična kompanija iz Omahe, Nebraska, naplatila kapital od 362 miliona dolara.

Abel se pridružio kompaniji Berkshire Hathaway Energy, tada poznatoj kao MidAmerican Energy, 1992. godine, osam godina pre nego što ju je Berkshire preuzeo.

Postao je šef MidAmerican-a 2008. i potpredsednik Berkšira koji je nadgledao desetine poslova neosiguranja 2018. godine.

Abel je dobio 19 miliona dolara odštete za svaku od poslednje tri godine, a Bafet je odredio svoju platu. Ajit Jain, potpredsednik koji nadgleda poslove osiguranja Berkshirea, dobio je isti iznos.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter