POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bed Bath & Beyond zahteva zaštitu od bankrota nakon duge borbe

Bed Bath & Beyond Inc je u nedelju podneo zahtev za zaštitu od bankrota u skladu sa Poglavljem 11 nakon što prodavac kućnih potrepština nije uspeo da obezbedi sredstva da ostane na površini.

Prodavac kućne robe Union, sa sedištem u Nju Džersiju, podneo je zahtev za bankrot sudu okruga Nju Džersija, navodeći i svoju procenjenu imovinu i obaveze u rasponu od milijardu i 10 milijardi dolara, prema sudskom podnesku.

Bed Bath & Beyond saopštio je da je primio obavezu od približno 240 miliona dolara za finansiranje dužnika od Sixth Street Specialty Lending Inc., navodi se u zasebnom saopštenju.

Kompanija je dodala da će njenih 360 Bed Bath & Beiond i 120 buybuy BABY prodavnica i web lokacija ostati otvorene i nastaviti da opslužuju kupce dok započne napore da utiče na zatvaranje svojih maloprodajnih lokacija.

U februaru je trgovac na malo planirao da prikupi oko milijardu dolara kroz ponudu preferencijalnih akcija i naloga kako bi izbegao bankrot.

Kompanija je uspela da prikupi 360 miliona dolara od složenog posla pomažući joj da plati kašnjenje po kreditima i otplatu kamata za starije menice.

Ali Bed Bath je raskinuo ugovor krajem marta i najavio planove za prodaju svojih akcija u vrednosti od 300 miliona dolara, istovremeno upozoravajući da će možda morati da podnese zahtev za bankrot ako ne može da obezbedi sredstva.

Union, maloprodaja kućnih potrepština sa sedištem u Nju Džersiju, koja je postala popularna 1990-ih kao destinacija za kupovinu za parove koji prave registre venčanja i planiraju nove bebe, poslednjih godina beleži pad potražnje zbog svoje strategije prodaje. palo je više proizvoda brendiranih u prodavnicama.

Prošlogodišnji potezi da se napusti te strategije i da se uvede više nacionalnih brendova koje kupci prepoznaju nisu pokazali znake rada, a kompanija je prijavila gubitak od oko 393 miliona dolara nakon što je prodaja pala za 33% u kvartalu koji se završava 26. novembra.

U januaru, kompanija je izazvala sumnju u svoju sposobnost da nastavi sa stalnim poslovanjem samo nekoliko meseci nakon što je objavila više od 500 miliona dolara za novo finansiranje, kao i otpuštanje radnih mesta i zatvaranje 150 prodavnica.

Maloprodavci u nevolji često traže zaštitu od bankrota nakon sezone praznika kako bi iskoristili gotovinu koju su obezbedile nedavne prodaje.

U februaru, prema sudskom podnesku, kanadski poslovi Bed Bath & Beyond su prestali sa radom. Kanadsko odeljenje, koje upravlja sa 54 Bed Bath & Beyond prodavnice i 11 buybuy BABY prodavnicama, je nelikvidno, pokazuje podnesak objavljen na sajtu konsultantske kuće Alvarez & Marsal.

Bed Bath je u martu rekao da traži odobrenje akcionara za obrnutu podelu akcija u rasponu od 1-za-5 do 1-za-10, a njegov odbor je ranije u aprilu pozvao akcionare da odobre podelu rekavši da ako plan ne uspe, bankrot bi bilo neizbežno.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter