POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Berkshire Hataway Vorena Bafeta kupila tri građevinske kompanije u drugom kvartalu

Berkshire Hataway Vorena Bafeta napravio je nekoliko zanimljivih poteza u drugom kvartalu, prema podacima iz 13F obrasca podnetog SEC-u nakon zatvaranja trgovanja u ponedeljak. Najzanimljivija trgovina je dodavanje novih pozicija u tri građevinske kompanije.

Berkšir je pokazao nove udjele u kompanijama za građevinarstvo D. R. Horton, Lennar Corp. i NVR, Inc. Pozicija u kompaniji D.R. Horton Inc bila je daleko najveća sa 5.969.714 akcija. Kompanija takođe poseduje 152.572 akcije Lennara i 11.112 akcija NVR-a.

Ova pozicija je zanimljiva jer su građevinske kompanije suočene sa talasom viših kamatnih stopa koje su usporile građevinski bum. Možda su novi udjeli ulog u opkladu da će kamatne stope pasti i da će se frenetična kupovina nekretnina nastaviti.

Pored toga, Berkšir je dodao svoje udjele u kompanijama Capital One Financial i Occidental Petroleum. COF se povećava sa 9.922.000 akcija na 12.471.030 akcija. OXY se povećava sa 211.707.119 akcija na 224.129.192 akcije.

Kompanija je takođe smanjila svoj udio u kompanijama Activision Blizzard, Inc., Celanese, Chevron Corp., General Motors i Globe Life Inc., dok je likvidirala svoje udjele u kompanijama Marsh & McLennan Companies Inc, McKesson Corp. i Vitesse Energy Inc.

Berkšir je zadržao svoj udio od 915.560.382 akcija u kompaniji Apple Inc., daleko najvrednijoj poziciji.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter