POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Berza: Šta je obeležilo dan za nama? Izveštaj 8.8.2023.

Berza je tokom jučerašnjeg dana ostvarila blagi pad. 

Fjučers ugovor Dow je pao za 80 poena ili 0,23%, S&P 500 fjučers je pao za 13 poena ili 0,29%, a Nasdaq 100 fjučers je izgubio 53 poena ili 0,35%.

Što se tiče pojedinačnih akcija, kompanija Palantir je povećala cilj prihoda, zahvaljujući povećanoj tražnji za svojom uslugom veštačke inteligencije, dok je kompanija za edukacionu tehnologiju Chegg objavila kvartalne prihode koji su nadmašili procene.

Najave rezultata za Eli Lilly i UPS

Proizvođač lekova Eli Lilly i logistička firma United Parcel Service spadaju među najveće brendove koji će objaviti najnovije kvartalne rezultate u utorak.

Rezultati UPS-a će biti objavljeni nakon što je postignut privremeni dogovor sa 340.000 radnika podržanih od strane sindikata Teamsters, kako bi izbegao štrajk koji je mogao da poremeti isporuke oko četvrtine svih pošiljki u SAD.

Kvartalna serija korporativnih izveštaja ulazi u svoju završnu fazu, sa oko 85% kompanija iz S&P 500 koje su već objavile svoje kvartalne prihode, prema podacima kompanije FactSet koje je citirala CNBC.

SoftBank objavljuje kvartalni gubitak uprkos oporavku Vision Fund-a

Japanski SoftBank je neočekivano prijavio svoj treći uzastopni kvartalni gubitak, iako je njegov investicioni sektor Vision Fund poboljšao rezultate zahvaljujući oporavku vrednosti tehnoloških akcija.

Grupa SoftBank, pod rukovodstvom milijardera investitora Masayošija Sona, zabeležila je gubitak od 477,6 milijardi jena, ili oko 3,3 milijarde dolara, tokom perioda od aprila do juna. Analitičari su očekivali profit od 75 milijardi jena. Smanjenje velikih ulaganja u kompanije poput Alibaba Group i T-Mobile US je uticalo na ukupne performanse SoftBank-a.

Međutim, glavna jedinica banke, Vision Fund, najveći investicioni fond usmeren na tehnologiju u svetu, se vratio u dobitak nakon pet uzastopnih kvartala gubitaka, zahvaljujući skoku u vrednosti kompanije Arm pred planiranu inicijalnu javnu ponudu dizajnera čipova kasnije ove godine. U prethodnom kvartalu, ova divizija, koja je ranije podržavala visokoprofilne tehnološke igrače poput ride-hailing kompanije Uber i fintech Revolut, je zabeležila gubitak od 237 milijardi jena.

Investitori i dalje sa znatiželjom očekuju da li će uzbuđenje oko veštačke inteligencije – delimični izvor podsticaja za ovogodišnji rast velikih tehnoloških akcija – podržati i povraćaj SoftBank-a.

Akcije Tesle pale nakon davanja ostavke finansijskog direktora

Akcije Tesle su blago pale u ponedeljak nakon što je električni proizvođač automobila Elona Maska objavio da će finansijski direktor Zachary Kirkhorn otići.

Prema regulatornom izveštaju, Kirkhorn, veteran Tesle sa 13 godina iskustva, zvanično je podneo ostavku u petak. Međutim, on će ostati u kompaniji do kraja godine kako bi pomogao u “prelaznom periodu”, izjavila je kompanija Tesla iz Teksasa.

Kirkhorna će zameniti trenutni šef računovodstva, Vaibhav Taneja.

Pad akcija Tesle je deo pada sektora električnih vozila, sa kompanijama poput Rivian Automotive i Lucid Group koje su pale više od 3%.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter