POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Binance i SEC se složili da samo zaposleni iz SAD mogu pristupiti sredstvima korisnika

Binance, Binance.US i regulator američkih hartija od vrednosti (SEC) su postigli sporazum kojim se osigurava da samo zaposleni u Binance.US mogu pristupiti sredstvima korisnika u kratkom roku, prema sudskim dokumentima.

Prema sporazumu, koji još treba da odobri federalni sudija koji nadgleda slučaj, Binance.US će preduzeti korake kako bi se osiguralo da nijedan zvaničnik Binance Holdingsa nema pristup privatnim ključevima za različite novčanike, hardverskim novčanicima ili root pristupu Binance.US-ovim alatkama na Amazon Web Services, pokazuju podnesci.

Predloženi sporazum dolazi nakon što je SEC prošle nedelje podneo tužbu protiv Binancea, njegovog izvršnog direktora i osnivača Changpeng Zhaoa, kao i operatera Binance.US-a, što predstavlja dramatično pojačanje akcije regulisanja ove industrije od strane američkih regulatora. Nakon toga, SEC je podneo tužbu i protiv glavne američke berze Coinbase.

Binance.US i SEC nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar agencije Reuters.

Američka podružnica Binance-a je prošle nedelje obustavila deponovanje dolara i dala korisnicima rok do 13. juna da povuku svoja sredstva u dolarima, nakon što je SEC zatražio zamrzavanje njihove imovine.

Drugi elementi u predloženom sporazumu podrazumevaju da Binance.US stvori nove kripto novčanike kojima zaposleni globalne berze nemaju pristup, pruži dodatne informacije SEC-u i pristane na ubrzani raspored otkrivanja dokaza, navode podnesci.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter