POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Binance izvorni token BNB naglo pao! SEC se okomio i na Kraken i Coinbase

Binance-ov izvorni token doveo je do gubitaka među glavnim kriptovalutama u utorak zbog straha od američkog obračuna sa kripto menjačnicama, dok su strahovi od većeg regulatornog nadzora takođe dodatno opteretili tržišta kriptovaluta.

Binance BNB token je pao preko 7% i trgovao se blizu jednomesečnog minimuma. Token je pao za više od 10% u proteklih sedam dana, pošto su medijski izveštaji pokazali da je Paxos, američka firma koja izdaje tokene za najveću svetsku kripto berzu, bila meta stroge regulatorne kontrole.

Komisija za hartije od vrednosti (SEC) ove nedelje je označila potencijalnu regulatornu akciju protiv Paxsosa zbog njegovog izdavanja stabilnog coin-a Binance USD (BUSD), nazvavši ga neregistrovanim hartijama od vrednosti. Ovaj potez je usledio ubrzo nakon što je Paxosu odeljenje za finansijske usluge Njujorka naložilo da prestane da izdaje BUSD tokene.

Podaci na blokčejnu pokazali su da je Binance imao značajan porast povlačenja i otkupa BUSD-a nakon ovog poteza.

Regulatorna akcija predstavlja značajnu prepreku za Binance u osvajanju tržišnog udela u visoko unosnom stablecoin prostoru. Da situacija bude još gora, sve ovo dolazi usred istrage američkog Ministarstva pravde u vezi sa Binance-om zbog potencijalnog pranja novca i kršenja sankcija, kao i pojačanog regulatornog nadzora američkih bankarskih partnera berze.

Binance je nedavno suspendovao dolarske depozite i povlačenja za sve međunarodne klijente.

Pored akcije protiv Binance-a, SEC se takođe okomio i na američke kripto menjačnice kao što su Kraken i Coinbase. Komisija je postigla nagodbu sa Krakenom da ugasi uslugu zalaganja (stakinga) na berzi, što je izazvalo strahove da bi drugi veliki igrači, posebno Coinbase Global Inc (COIN) i Binance U.S., mogli biti sledeći na meti.

Strahovi od više regulatornih mera prelili su se na kripto tržišta, gde je Bitkoin u padu od 0,4% i trguje se oko tronedeljnog minimuma. Ethereum je pao za 1,1% i takođe je bio na nivoima koji su poslednji put viđeni početkom januara.

Oprez pred ključne podatke o inflaciji u SAD koji će biti objavljeni kasnije u toku dana takođe je uticao na pad kripto tržišta.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter