POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin ETF-ovi sada imaju 75% šanse za odobrenje do kraja godine!

Analitičari Blumberga su povećali verovatnoću odobrenja za spot Bitcoin exchange-traded fond (ETF) do kraja 2023. na zapanjujućih 75%, nakon nedavne Grayscale pobede protiv federalnog regulatora za hartije od vrednosti.

U postu na Twitteru od 30. avgusta, Eric Balchunas, stariji analitičar u Blumbergu, je rekao da su podigli šanse sa prethodnih 65% na 75% – zbog odlučnosti kojom je apelacioni sud Sjedinjenih Američkih Država postigao odluku u nedavnom slučaju.

Analitičar James Seyffart je dodao da će verovatnoća odobrenja za spot Bitcoin ETF-ove verovatno biti “gotova stvar” do četvrtog kvartala 2024. godine, procenjujući da su šanse za odobrenje tada 95%.

Balchunas je dodao da će, s obzirom na nedavni pravni i javni poraz, odbijanje od strane SEC-a biti “politički neodrživo”.

U međuvremenu, republikanski predsednički kandidat Vivek Ramaswamy je pohvalio nedavnu Grayscale pobedu protiv federalnog regulatora za hartije od vrednosti, tvrdeći da će ta odluka pomoći da se Bitcoin i inovacije u blokčeinu zadrže unutar zemlje umesto da odu u inostranstvo.

Ramaswamy je jedan od tri kandidata za predsednika koji još uvek učestvuju u trci, a koji su pokazali otvorenu podršku kripto industriji, zajedno sa Robertom Kennedyjem Jr. i Ronom DeSantisom.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter