POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin i Ethereum predvode rast tržišta kriptovaluta dok investitori prate izglede za ETF

Danas je kripto tržište započelo pozitivnim tonom, pri čemu su Bitcoin i Ethereum zabeležili značajan rast usred šireg trenda industrije. Cena Bitcoina skočila je na 37,241 dolara, što predstavlja povećanje od 1.60%, dok je Ethereum usledio, rastući za 2.25% i dostigavši vrednost od 1,997 dolara.

Sentiment investitora pozitivno je uticao nedavni ishod predsedničkih izbora u Argentini, gde je pobedio pristalica Bitcoina, Javier Milei. Ovaj politički pomak smatra se povoljnim za kripto prostor, doprinoseći optimističkom izgledu tržišta.

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta odražavala je ovaj pozitivan trend, skočivši za 2.04% i dosegnuvši 1.41 triliona dolara. Ova uzlaznost pripisuje se i najavi kompanije Fidelity o planovima za pokretanje Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF), prateći slične strategijske poteze drugih finansijskih giganta poput BlackRock. Iako je Komisija za hartije od vrednosti i berze odložila pregled predloga za spot Bitcoin ETF do početka 2024. godine, odgovor tržišta ukazuje na visoka očekivanja za eventualno uvođenje takvih investicionih proizvoda.

Današnji dobitci proširili su se na različite digitalne valute, pri čemu su Binance Coin (BNB) i Ripple (XRP) među onima koji napreduju. BNB je umereno porastao, trgujući se po ceni od 246.59 dolara, dok se XRP popeo na 0.66 dolara. Druge kriptovalute poput Cardano dosegle su 0.33 dolara, a Dogecoin je blago porastao na oko 0.088 dolara.

Vredno pomena je i izvođenje Solane, koja je videla impresivan nedeljni rast od 4.54%, dostižući novu vrednost od 60.1 dolara. S druge strane, neki asseti su doživeli pad; Tether je posebno opao u vrednosti usred opšteg rasta tržišta.

DeFi sektor takođe je pokazao pozitivan momentum, s tokenima kao što su Chainlink koji se trguje blizu 15 dolara i Avalanche koji je blizu 23 dolara. NFT-centrični tokeni takođe su učestvovali u usponu; Internet Computer je stekao popularnost trgujući oko 4 dolara, a Flow je zabeležio porast blizu 0.77 dolara.

Stabilni kovanice poput Tether i USD Coin održavale su stabilnost oko svojih povezanih vrednosti od jednog dolara, pružajući ravnotežu u nestabilnom kripto okruženju.

Ovaj kontinuirani rast na kripto tržištu odražava impresivno izvođenje tokom vremena; pre samo mesec dana, ukupna tržišna kapitalizacija iznosila je oko bilion dolara i održala se na toj tački od tada.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter