POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin skočio 3%! Hoće li i ovaj oktobar biti “rocktober”?

Bitcoin i Ethereum skočili!

Rocktober je izraz u svetu kriptovaluta koji označava oktobar kao mesec koji je obično povoljan za cene Bitcoina i drugih kriptovaluta. Prema podacima sa CoinGlass-a, oktobar je samo dva puta od 2013. godine doneo negativne mesečne prinose.

Bitcoin i Ethereum su zabeležili nagli skok na početku oktobra – mesec koji je u prošlosti bio povoljan za cene kriptovaluta. U međuvremenu, Su Zhu iz kompanije Three Arrow Capital je uhapšen u Singapuru gde će služiti četvoromesečnu kaznu, a policija u Hong Kongu i Makauu je u okviru istrage u slučaju prevare JPEX uhapsila još nekoliko osoba i zaplenila više od 2,8 miliona dolara.

Bitcoin i Ethereum iznenadno skočili u roku od 15 minuta a više od 70 miliona dolara u kratkim pozicijama na kriptovalute je iznenada likvidirano nakon iznenadnog skoka cene Bitcoina (BTC) i Ethereuma (ETH).

Bitcoin je za samo 15 minuta dobio 3% vrednosti i dostigao više od 28.000 dolara, dok je cena Ethereuma takođe skočila, povećavši se čak 4,7% u kratkom skoku na 1.755 dolara.

Nagli skok je zbunio posmatrače u kripto zajednici a većina ga pripisuje “rocktober-u”.

U belešci od 2. oktobra, Markus Thielen, šef istraživanja kompanije Matrixport, rekao je da bi rast koji prelazi 28.000 dolara mogao podići cene na 30.000 dolara u kratkom roku.

Su Zhu iz kompanije 3AC uhapšen u Singapuru

Su Zhu, suosnivač kompanije Three Arrows Capital (3AC), uhapšen je 29. septembra dok je navodno pokušavao da pobegne iz Singapura, prema izjavi Teneo-a, izabranog likvidatora 3AC koji je izdao saopštenje koje glasi:

“Su Zhu je uhapšen na aerodromu Changi dok je pokušavao da napusti Singapur nakon naredbe koju je izdao singapurski sud.”

I pored trenutnog suđenja Samu Bankmanu-Friedu i najnovijih vesti o hapšenjima, kripto zajednica izgleda da mirno prihvata vesti, a mnogi korisnici na X platformi dele mišljenje da se navodni negativci iz kripto sveta povlače baš na vreme pred rastući bikovski trend.

Policija u Hong Kongu i Makauu zaplenila je više od 2,8 miliona dolara povezanih sa prevarom

JPEX Vlasti u Hong Kongu i Makauu nedavno su otkrile hapšenja povezana sa slučajem prevare na kripto berzi JPEX i istakle da trenutno tragaju za još nekoliko osumnjičenih lica.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter