POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitfinex partnerstvo podstiče usvajanje kriptovaluta u Latinskoj Americi

Bitfinex je najavio novu investiciju u čileansku kripto berzu u nastojanju da podstakne usvajanje kriptovaluta u Latinskoj Americi.

Platforma digitalnih sredstava Bitfinex najavila je novo partnerstvo sa lokalnom berzom u Latinskoj Americi kao deo većeg napora da se podstakne šire usvajanje u regionu.

Bitfinex je 24. maja otkrio novu investiciju u jednu od vodećih čileanskih berzi kriptovaluta, OrionX.
Kako se navodi u saopštenju, partnerstvo između dve kompanije za digitalnu imovinu ima za cilj podršku lokalnim obrazovnim programima, zajedno sa finansijskim slobodom i naporima za inkluziju.

Ovo se dešava nešto više od mesec dana nakon što je Bitfinex Securities El Salvador dobila licencu za rad u El Salvadoru od strane Nacionalne komisije za digitalnu imovinu za izdavanje i trgovinu sekundarnom imovinom putem platforme u skladu sa lokalnim propisima.

Razmena je takođe nedavno sponzorisala tronedeljni trening kamp u Paragvaju za žene da nauče osnovne veštine kodiranja.

Latinska Amerika je bila rastuće tržište na kripto sceni tokom prošle godine i nastavlja da privlači pažnju spoljnih investitora.

Prema Chainalysis Global Adoption Indeksu za 2022. godinu, Latinska Amerika je činila 9,1% globalne vrednosti kriptovaluta primljene u 2022. Region je došao na sedmo mesto po najvećem tržištu kriptovaluta.

Isti izveštaj Chainalysis takođe naglašava da je Latinska Amerika dom za pet od 30 najboljih zemalja u indeksu, što uključuje Brazil (7), Argentinu (13), Kolumbiju (15), Ekvador (18) i Meksiko (28).

Još u martu, Coinbase je najavio proširenje usluge u Brazilu putem partnerstva sa lokalnim uslugama, uključujući danonoćnu korisničku podršku na portugalskom i lakše procese uključivanja.

Prošlog meseca u Argentini je lokalni regulator za hartije od vrednosti odobrio indeks fjučersa bitkoina, koji je navodno prvi u Latinskoj Americi.

Takođe u Argentini, novo partnerstvo 19. maja između izdavača Tether-a i platforme KriptonMarket na i van rampe omogućiće podršku za USDT transakcije na centralnom tržištu Argentine.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter