Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Bitkoin i Ethereum u padu nakon što je američka inflacija dostigla novi 40-godišnji maksimum

Eter je pao na 5% na 1.445,56 dolara, što je najniži nivo od marta 2021. godine, dok je Bitcoin pao na čak 27.264,65 dolara, što je najniži nivo od 12. maja. Skoro svi glavni tokeni koje je nadgledao Finansijski Putokaz su u nedelju pali, a Dogecoin i Avalanche su više pali više od 7%.

Bitcoin na putu da napravi novo dno.

Podaci o američkoj inflaciji u petak premašili su prognoze, čime je prekinut svaki optimizam da su cene dostigle vrhunac. Akcije su pale, pošto su dvogodišnje stope trezora dostigle najviši nivo od 2008. Bitkoin i druge kriptovalute su pretrpele štetu poslednjih meseci pošto su Federalne rezerve podigle kamatne stope i kreatori globalne politike jačali pokušaje da se suprotstave skokovima cena, a rizična imovina kao što su tehnološke akcije se povlače . Prema Vijai Aiiar-u, potpredsedniku za razvoj poslovanja i međunarodnog poslovanja u kripto platformi Luno, „prilično je verovatno da ćemo videti da se ovaj medveđi pad proširio na sledeću nedelju, posebno sa predstojećim sastankom FOMC-a“.

„Ako pogledamo prethodna loša tržišta, bitkoin je često pao za 80 procenata ili više, a altcoini obično opadaju za 90 procenata ili više“, dodao je Aiiar. „Ako se ovo nastavi, možda ćemo videti znatno niže vrednosti bitkoina u narednih mesec ili dva. Prema Coinglass statistici, ukupne duge kripto likvidacije premašile su 100 miliona dolara treći dan zaredom u nedelju, nakon 258 miliona dolara u petak i 290 miliona dolara u subotu. Pored toga, MVIS CriptoCompare Digital Assets 100 indeks, metrika ponderisana tržišnom kapitalizacijom koja prati učinak 100 najboljih tokena, pala je na najniži nivo od januara 2021.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter