POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Blockchain firma tuži Coinbase za 350 miliona dolara zbog navodne povrede patenta

Veritaseum veruje da su i druge centralizovane i decentralizovane kripto berze možda nezakonito koristile patent za olakšavanje kripto plaćanja, trgovanja i usluga zalaganja.

Kripto menjačnica Coinbase se našla u legalnoj vrućoj vodi nakon što ga je softverska firma Veritaseum Capital, zasnovana na blokčejnu, optužila za kršenje patenta koji se odnosi na njenu tehnologiju blockchain — i sada traži 350 miliona dolara odštete.

Prema tužbi koju je u četvrtak podnela advokatska firma iz Sjedinjenih Američkih Država Brundidge & Stanger američkom Okružnom sudu u Delaveru, Veritaseum navodi da je Coinbase prekršio svoj patent tehnologije prenosa plaćanja kriptovaluta, poznat kao „566 Patent“.

Veritaseum je rekao da se patent vrti oko „novih uređaja, sistema i metoda“, koji omogućavaju stranama da „sprovode sporazume o prenosu vrednosti“ sa „malo ili nimalo poverenja“ jedni u druge, navodeći da je Coinbase ovo koristio za mnoge svoje usluge blockchain infrastrukture.

Advokatska kancelarija je takođe objasnila da je patent primenljiv na blok-čejnovima proof of stake (PoS) i proof of work (PoW), koji bi mogli da omoguće prenos plaćanja kriptovalutama, trgovanja i usluga ulaganja na lancima koje podržavaju ti mehanizmi konsenzusa.

Veritaseum je opravdao cifru od 350 miliona dolara tvrdeći da je Coinbase „stekao značajan profit na osnovu kršenja prava“ i da je Veritaseum Capital „pretrpeo štetu kao direktan i približan rezultat“.

U julu, Vertiaseumov „Coinbase: Forensic Analysis & Deep Dive” izveštaj sugerisao je da možda postoje i druge „centralizovane i decentralizovane razmene digitalnih sredstava” koje koriste „nelicencirani patentirani IP” od Veritaseuma pored Coinbase-a.

Prema sudskom dokumentu, Patent 566 je dodijeljen osnivaču Vertiaseuma Redžinaldu ‘Reggie’ Middletonu i ko-pronalazaču Mathevu Bogosianu od strane američkog Ureda za patente i žigove 7. decembra 2021. Međutim, Vertiaseum nije pomenuo koliko dugo je Coinbase navodno bio koristeći Patent 566 za.

Veritaseum Capital je takođe zatražio suđenje od strane porote na sudu u Delaveru kao svoj preferirani način za rešavanje spora.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter