POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Blockchain igre i metaverse projekti prikupili su 1,3 milijarde dolara u trećem kvartalu

Sektor blokčejn igara i dalje je aktivan u smislu usvajanja i kompanije rizičnog kapitala su to primetile, prema podacima iz industrije.

Rizično finansiranje za blokčejn industriju ostalo je snažno u trećem kvartalu, čak i kada su loši uslovi poharali tržišta digitalne imovine, što je znak da su kompanije rizičnog kapitala bile više fokusirane na dugoročnu ponudu vrednosti sektora.

Blockchain igre i metaverse projekti prikupili su kumulativnih 1,3 milijarde dolara rizičnog kapitala između jula i septembra, prema najnovijem izveštaju o BGA igrama DappRadar-a.
Iako je ova cifra smanjena za 48% u poređenju sa drugim kvartalom, bila je skoro duplo veća od ukupnog iznosa prikupljenog u 2021.

DappRadar je rekao da su projekti fokusirani na Web3 metaverse infrastrukturu činili preko 36% kvartalnih investicija.

Posmatrajući posebno blokčejn igre, izveštaj je pokazao da osnovna aktivnost industrije i dalje raste uprkos medveđem tržištu.
Broj jedinstvenih aktivnih novčanika koji učestvuju u blokčejn igrama porastao je za 8% u odnosu na mesec u septembru na 912.000.
DappRadar je rekao da Web3 igre „i dalje budu pokretačka snaga za dapp industriju“, čineći skoro polovinu svih blockchain aktivnosti na 50 mreža koje prati kompanija.

371e772a f2a8 4833 9885 5eea5bd73773
Wax, BNB Smart Chain, Matic, Solana, EOS i Hive su šest najvećih protokola za igre zasnovanih na aktivnim adresama novčanika. Izvor: DappRadar

Podaci iz DappRadar-a su pokazali da je sedam od 10 najboljih blokčejn igara registrovalo povećanje jedinstvenih adresa novčanika tokom septembra.
Kompanija je napomenula da je većina najboljih igara na prvom mestu za mobilne uređaje, što je ključna karakteristika u nastojanju za širem mejnstrim usvajanjem.

Međutim, možda će proći još neko vreme pre nego što blokčejn i Web3 igre izazovu interesovanje običnih gejmera, prema nedavnom istraživanju provajdera blockchain zabave Coda Labs.
Istraživanje je pokazalo da se samo 12% igrača koji nisu kripto igrači bavilo Web3 igrama, a samo 15% je bilo zainteresovano da to radi u budućnosti.

Ipak, Web3 projekti svih vrsta privukli su značajno interesovanje zajednice rizičnog kapitala.
Prema Cointelegraph Research-u, Web3 projekti su činili 42% svih pojedinačnih ugovora o finansiranju u drugom kvartalu, a sedam od 10 najaktivnijih VC-a identifikovalo je Web3 kao svoj najveći sektor za ulaganja.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter