POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Broj decentralizovanih aplikacija na platformi Polygon porastao za 400%

Broj decentralizovanih aplikacija (DApps) na Ethereum platformi za skaliranje Polygon je premašio 37.000, što predstavlja povećanje od 400% od početka 2022.
Polygon je objavio informacije u svom blog postu 10. avgusta.

142 miliona jedinstvenih korisnika

Prema postu na blogu, više od 142 miliona jedinstvenih korisničkih adresa i 5 milijardi dolara imovine obezbeđeno je korišćenjem DApps-a na Poligonu. Mreža je trenutno izvršila oko 1,6 milijardi transakcija. Ova cifra predstavlja ukupan broj aplikacija koje su ikada bile pokrenute i na testnoj i na glavnoj mreži.

Kompanija takođe napominje da je na kraju jula bilo 11.800 aktivnih timova mesečno, što je neverovatnih 47,5% više u odnosu na mart. Ovi brojevi pokazuju angažovanje programera na blokčejnu. 74% timova se integrisalo isključivo na Poligonu, dok je 26% raspoređeno na Poligonu i Eterijumu.

„Imamo priličnu godinu u Polygon-u“, primetio je izvršni direktor Rajan Vajat na Twitter-u, ukazujući da je oduševljen proširenjem.

Partnerstvo sa Alchemy je bilo presudno

Tim Poligona je ukazao na značajan faktor u eksploziji DApp-ova na njihovoj mreži: saradnju sa Alchemy.
Tim je primetio da infrastruktura Veb3 platforme čini razvoj DApp-ova mnogo lakšim za programere Polygona.

„Partnerstvo Polygona sa Alchemy u junu 2021. pokazalo se kao katalizator za usvajanje, šaljući broj dApp-ova koji rade na mreži na 3.000 u oktobru, 7.000 u januaru i preko 19.000 od aprila“, napisala je kompanija u postu na blogu.

Izvor: DailyCoin

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter