POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Buffet-ov Berkshire ostvario profit od 35,5 milijardi dolara, otkupljuje još akcija

Berkshire Hathaway Inc. Vorena Bafeta objavio je profit od 35,5 milijardi dolara u prvom kvartalu, odražavajući dobitke od akcija kao što je Apple Inc., dok su veći prihodi od ulaganja i oporavak kod osiguravača automobila Geico ojačali operativne rezultate.

Berkshire je takođe ubrzao otkup sopstvenih akcija, otkupivši 4,4 milijarde dolara, dok je smanjio svoja ulaganja u druge akcije kao što je Chevron Corp.

Rezultati su objavljeni uoči godišnjeg sastanka akcionara Berkshire-a u Omahi.

Bafet (92) vodi kompaniju od 1965. godine, koja je transformisana iz tekstilne kompanije u teškoj situaciji u konglomerat sa desetinama preduzeća uključujući Geico, BNSF železnicu, Berkshire Hathaway Energy i druge.

Diverzifikacija je navela mnoge investitore, ne samo obožavatelje Bafeta, da kompaniju vide kao stabilnu dugoročnu investiciju čak i usred straha od recesije i zabrinutosti za bankarsku industriju.

VIŠE GOTOVINE

Neto prihod je iznosio 24.377 dolara po akciji klase A i porastao je sa 5,58 milijardi dolara, ili 3.784 dolara po akciji, godinu dana ranije.

To je delimično zahvaljujući skoku cene akcija Apple-a od 27%, što ostavlja kompaniji udeo od 151 milijardu dolara u proizvođaču iPhone-a.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter