Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

BYD zbog velike prodaje električnih automobila postao jedan od tri najveća proizvođača automobila u Kini

BYD, kineski proizvođač električnih automobila, ostvario je više nego duplo prodaju u maju, potvrđujući poziciju kompanije među tri najveća kineska proizvođača.

Prema podacima koje je u petak objavilo Kinesko udruženje putničkih automobila, to je slučaj.
Prisetimo se da Kina ima najveće automobilsko tržište na svetu.

BYD, koji podržava, i u koje je investirao Berkshire Hathaway Vorena Bafeta, je proizvođač baterija koji je izrastao u istaknuti brend električnih automobila u Kini, a neki od njegovih modela se takmiče sa Teslom po popularnosti.

Do sada ove godine, BYD ne samo da je zadržao svoju dominaciju u vozilima sa novom energijom, kao što su hibridna vozila i vozila na baterije, već se takođe popeo među tri najbolja brenda u Kini u smislu prodaje putničkih automobila.

Uprkos prekidima u lancu snabdevanja i niskom poverenju potrošača u Kinu, BYD je prošlog meseca prodao 113.768 novih energetskih putničkih automobila, prema podacima.

Prema podacima udruženja, BYD je činio dva od tri najprodavanija nova energetska modela u Kini prošlog meseca, bilo u SUV-ovima ili manjim putničkim automobilima. Kompanije Tesla, Nio i Xpeng nisu među izabranima.

Prema podacima, BYD je sada na drugom mestu na kineskom tržištu putničkih automobila, samo iza FAW-Volkswagena koji je prodao 150.009 automobila. FAW-Volkswagen je zajedničko preduzeće nemačkog proizvođača automobila i kineske vlade koje prodaje vozila Audi i Volkswagen.

BYD je zabeležio povećanje prodaje od 159,5% u odnosu na prethodnu godinu, dok je FAW-Volkswagen zabeležio pad od 10,6% u odnosu na maj prethodne godine.
Geely je zauzeo treće mesto po prodaji putničkih automobila, sa 73.315 prodatih jedinica, što je pad od 14,5%.

BYD je prošle godine bio na 13. mestu po prodaji putničkih automobila. Tri najveće kompanije bile su FAW-Volkswagen, SAIC Volkswagen i SAIC GM.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter