POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Canopy Growth potpisuje sporazume o smanjenju duga usred krize likvidnosti

Proizvođač kanabisa Canopy Growth potpisao je sporazume sa poveriocima kako bi smanjio dug za 437 miliona kanadskih dolara (333,36 miliona američkih dolara) u narednih šest meseci, nedeljama nakon što je kanadska kompanija izrazila sumnje u svoju sposobnost da nastavi kao održiv posao.

Sporazumi sa obezbeđenim i neobezbeđenim poveriocima takođe će smanjiti troškove kamate kompanije za 20 do 30 miliona kanadskih dolara, izjavila je kompanija u petak.

Sporazumi uključuju otkupne sporazume sa određenim nosiocima neobezbeđenih senior noti i sporazume sa određenim poveriocima u okviru kreditnog aranžmana.

Ukupan dug kompanije na dan 31. marta 2023. godine iznosio je 1,3 milijarde kanadskih dolara.

Ovi sporazumi su najnoviji potezi u kontinuiranim naporima kompanije Canopy, uključujući otpuštanja, povlačenje sa nekih međunarodnih tržišta i zatvaranje prodavnica, kako bi poboljšala svoj finansijski položaj.

Osim toga, Canopy je takođe dobio obaveštenje o nepoštovanju pravila od strane Nasdaq-a, nakon što su američke deonice kompanije ostale ispod 1,00 dolara po akciji u trajanju od 30 uzastopnih radnih dana.

Akcije kompanije su pale za 2,8% u pre-market trgovanju.

Kao nekadašnja kompanija vredna nekoliko milijardi dolara, Canopy je tokom godina doživeo pad sreće, jer kanadska industrija kanabisa i dalje se suočava sa sistemskim regulatornim problemima i ilegalnim tržištem marihuane.

Trenutno se vrednost kompanije procenjuje na manje od 400 miliona kanadskih dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter