POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cathie Wood smatra da će SEC simultano odobriti nekoliko Bitcoin ETF-ova

Osnivač i izvršni direktor ARK Investment Management, Cathie Wood, navodno je sugerisala da će američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) odobriti više ETF fondova za spot trgovinu Bitcoinom istovremeno.

U intervjuu za Bloomberg 7. avgusta, Wood je predvidela da će SEC odobriti “više od jednog ETF-a istovremeno” ukoliko odluči da ide napred sa bilo kojom aplikacijom koja se trenutno razmatra. ARK Investment Management je podneo jednu od najnovijih aplikacija za ETF spot trgovinu Bitcoinom u junu, nakon što je izmenio podnošenje kako bi uključio sporazum o deljenju nadzora.

Ove izjave su slične predlogu kompanije Grayscale, koja trenutno tuži SEC zbog odbijanja da prihvati aplikaciju koja bi omogućila njihovom Bitcoin Trustu da se pretvori u ETF za spot trgovinu Bitcoinom. U julu je pravna ekipa kompanije Grayscale uputila pismo SEC-u u kojem traže da regulator odobri sve predložene ETF-ove za spot trgovinu Bitcoinom istovremeno kako bi se izbegla situacija u kojoj bi jedan imao prednost u odnosu na drugi.

SEC dosad nikada nije odobrio spot ETF za kriptovalute u SAD-u, ali je dozvolio listing ETF-ova vezanih za fjučers ugovore na kriptovalutama. U trenutku objavljivanja ovog teksta, SEC je primio zahteve za ETF-ove na kriptovalute od kompanija Invesco, BlackRock, Valkyrie, VanEck, Wisdom, Fidelity i ARK Invest.

Wood je sugerisala da će rok za aplikaciju ARK Invest za ETF spot trgovinu Bitcoinom biti produžen od strane SEC-a. Američki finansijski regulator ima rok do 13. avgusta da odobri, odbije ili odloži trenutnu aplikaciju ARK-a. Pošto je ARK podneo dokumentaciju u maju 2023, SEC ima maksimalno 240 dana, do januara 2024, da donese konačnu odluku.

Trka za dobijanje ETF-a za spot trgovinu kriptovalutama u SAD postala je predmet pažnje među mnogima u kripto industriji i medijima, posebno nakon podnošenja aplikacije od strane BlackRock-a, najveće svetske kompanije za upravljanje imovinom. Regulatori u drugim zemljama, uključujući Kanadu, već su odobrili slične aplikacije za ETF spot trgovinu kriptovalutama od strane kripto kompanija.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter