POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cene zlata pale sa šestonedeljnog maksimuma, ostali metali takođe u padu

Cene zlata su blago pale u sredu i povukle se sa šestonedeljnog maksimuma ostvarenog na prethodnoj trgovačkoj sesiji, pošto su podaci o inflaciji u SAD izazvali neizvesnost u pogledu stava Federalnih rezervi po pitanju monetarne politike, dok je zabrinutost zbog bankarske krize u zemlji i dalje prisutna.

Žuti metal je naglo porastao na nedavnim sesijama pošto je kolaps nekoliko američkih banaka prouzrokovao priliv kapitala u tradicionalna sigurna utočišta kao što je zlato. 

Cene zlata su se korigovale za 0,1% na 1.902 dolara po unci, dok su fjučersi zlata pali za 0,3% na 1.905 dolara za uncu. Oba instrumenta su pala za oko 0,5% na prethodnoj sesiji.

Ostali plemeniti metali su se povukli u sredu, nakon niza snažnih dobitaka. Fjučersi na srebro pali su za 1,4% na 21,742 dolara po unci, dok su fjučersi na platinu pali za 0,2% na 988 dolara po unci.

Što se tiče industrijskih metala, cene bakra su se dodatno povukle jer tržišta strahuju da bi pogoršanje ekonomskih uslova moglo ozbiljno da ugrozi industrijsku aktivnost ove godine, što zauzvrat utiče na potražnju za bakrom.

Fjučersi na bakar su pali za 0,5% na 3,9870 dolara, nakon pada od preko 1% na prethodnoj trgovačkoj sesiji.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter