POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ciljna cena za Pinterest povećana je na 48 dolara zbog inovacija proizvoda i tržišne snage

U ponedeljak je KeyBanc ažurirao svoju prognozu za Pinterest Inc., povećavajući ciljanu cenu na 48 dolara u odnosu na prethodnih 37 dolara i zadržavajući ocenu “Overweight” za akcije. Ova promena odražava pozitivan stav prema izgledima rasta kompanije, posebno kako ulazi u novu fazu svog proizvodnog ciklusa.

Firma očekuje da će Pinterest objaviti snažne rezultate četvrtog kvartala, predviđajući rast od oko 14%, što blago premašuje očekivanja. Prognoza za narednu godinu takođe je optimistična, sa smernicama za rast prihoda između 15% i 17% u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj izgled zasniva se na jakom oglašivačkom tržištu za maloprodaju, elektronsku trgovinu i potrošačke proizvode, uz napore same kompanije Pinterest u inovacijama proizvoda i strateškim partnerstvima.

Revidirana očekivanja KeyBanc-a protežu se i u naredne godine, sa povećanjem procena prihoda za 2024. i 2025. godinu za 3% i 4% respektivno. Osim toga, projekcije za EBITDA su povećane za 9% za obe godine. Nova ciljana cena od 48 dolara utemeljena je na oceni vrednosti od 25 puta procenjene EBITDA za 2025. godinu.

Komentar analitičara ističe osnovne faktore koji doprinose povoljnim izgledima za Pinterest. Kompanija je postavljena da profitira od zamaha na relevantnim tržištima i njenog kontinuiranog fokusa na inovacije i saradnje. Očekuje se da će ovi elementi pružiti dugoročnu podršku kroz 2024. godinu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter