POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Coinbase, Robinhood, CFTC će svedočiti u Kongresu o nacrtu zakona o kriptovalutama

Coinbase, Robinhood i predstavnici regulatora robe Sjedinjenih Država treba da svedoče pred Kongresom 6. juna kako bi razgovarali o novopredloženom zakonu o kriptovalutama.

Trio će deliti stavove svojih organizacija o predloženom zakonu koji bi, između ostalog, mogao da vidi određene kripto žetone klasifikovane kao digitalna roba.

„Sutra imam čast da svedočim na Kapitol Hilu pred Komitetom Predstavničkog doma za poljoprivredu da podelim stavove Coinbase-a o nacrtu za diskusiju o strukturi tržišta digitalne imovine […] objavljenom prošle nedelje“, rekao je šef pravne kancelarije Coinbase-a Paul Greval u izjavi o 5. juna.

Ostali svedoci pozvani da svedoče su bivši predsednik CFTC – Kris Đankarlo, bivši komesar CFTC – Dan Berkvic i osnivač FIAconnect-a Volt Luken.

U temi na Tviteru od 5. juna, Greval je dao pregled onoga na šta će se fokusirati njegovo svedočenje.

„SAD zaostaju. Ne možemo sebi priuštiti da ignorišemo kriptovalute dok druga tržišta iskorištavaju naše odsustvo, razvijajući pravila i propise koji omogućavaju industriji da napreduje i rizikuje slanje poslova, investicija i tehnološkog liderstva u inostranstvo“, primetio je Greval, dodajući da:

„Potreban nam je jasan pravilnik u SAD da bismo postigli puno obećanje kriptovaluta. Dok se ne razviju pravila i zakoni koji odražavaju realnost ovog novog ekonomskog sistema, ne možemo da ostvarimo puni potencijal da naš finansijski sistem učinimo bržim, pravednijim i pristupačnijim.”

Greval će takođe pokazati svoju podršku predloženom zakonu o kriptovalutama, za koji je rekao da je „snažan korak napred u pružanju zakasnele regulatorne jasnoće“.

Nacrt za diskusiju o strukturi tržišta digitalne imovine objavljen je 2. juna i deo je nastojanja republikanskih kongresmena Patrika Mehenrija i Glena Tompsona da obezbede „zakonski okvir za regulaciju digitalne imovine namenjen da obezbedi jasnoću, popuni regulatorne praznine i podstakne inovacije, istovremeno pružajući adekvatnu zaštitu potrošača.”

Komentarišući nacrt, Greval ga je opisao kao „promišljen napor“ koji predstavlja „veliki korak napred“, jer je pozvao „zakonodavce sa obe strane da rade zajedno i deluju što je pre moguće“.

„U obraćanju i CFTC i SEC autoritetu, Nacrt za diskusiju se nadograđuje na postojeće regulatorne okvire, istovremeno prepoznajući jedinstvena svojstva i mogućnosti digitalne imovine. To bi takođe obezbedilo preko potreban autoritet i smernice Kongresa kako bi se omogućilo da se naš finansijski sistem razvija.”

Čini se da su ovi potezi u skladu sa dugotrajnim nastojanjem Coinbase-a za preciznijim regulatornim smernicama za kripto sektor i doći će samo dan nakon što je rivalska kripto berza Binance dobila 13 optužbi od strane američke SEC.

Cointelegraph se obratio Grevalu da vidi da li će dati bilo kakav komentar na nedavnu akciju tokom saslušanja i ažuriraće članak ako odgovori.

U svom rezimeu svedočenja, on tvrdi da se „digitalna imovina ne uklapa zajedno ni u jednu postojeću regulatornu kutiju: neke su robe, neke su hartije od vrednosti, neke nisu ni jedno ni drugo, a neke se jednostavno ne uklapaju u postojeće kategorije“.

„S obzirom da više od 20 odsto Amerikanaca poseduje i koristi kriptovalute, potreban nam je regulatorni okvir koji će zaštititi potrošače i omogućiti da se kritična upotreba ove nove tehnologije nastavi i razvija“, rekao je Greval.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter