POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Coinbase ukida 80 kripto parova koji nisu vezani za američki dolar!

Coinbase obustavlja 80 kripto parova koji nisu vezani za američki dolar radi poboljšanja likvidnosti. Američka kripto berza, Coinbase, uklanja desetine kripto parova kako bi unapredila likvidnost na svojoj platformi.

Coinbase je naveo da je cilj uklanjanja berzanskih parova poboljšanje “ukupnog zdravlja tržišta i konsolidacija likvidnosti”. Berzanski parovi su uklonjeni sa Coinbase berze i drugih platformi poput Advanced Trade i Coinbase Prime u 19:30 UTC 16. oktobra.

Najnovije uklanjanje berzanskih parova na Coinbase platformi poklapa se sa planovima berze da obustavi određene kriptovalute, kako je najavljeno početkom oktobra. Coinbase je naglasio da korisnici pogođeni ovom odlukom i dalje mogu trgovati na “likvidnijim USD knjigama naloga” koristeći salda u okviru njihovog Coinbase računa sa USD Coin (USDC).

“Imajte na umu da ova tržišta čine zanemarljiv deo ukupnog obima trgovanja na Coinbase berzi”, istakla je berza.

Coinbase već neko vreme obustavlja berzanske parove na svojim platformama kako bi poboljšao likvidnost. Berza je sredinom septembra uklonila još 41 berzanski par koji nije bio vezan za američki dolar, pozivajući se na iste razloge. Iako je Coinbase uklonio više berzanskih parova koji uključuju USDT, nijedno od obustavljenih tržišta nije uključivalo USDC, stabilnu kovanicu zajednički razvijenu od strane Coinbase-a i Circle-a.

Mere koje Coinbase preduzima radi poboljšanja likvidnosti dolaze u trenutku kada obim trgovanja ove berze opada ove godine. Obim trgovanja Coinbase berze u trećem kvartalu pao je za 52% u odnosu na 2022. godinu.

I druge velike kripto berze poput Binance-a takođe su videle pad u svom učešću na tržištu tokom ove godine. Prema podacima CCData, udeo Binance berze na spot tržištu pao je sedmi mesec zaredom u septembru 2023. godine, sa 55% na početku 2023. godine na 34% u septembru 2023. godine.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter