POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Credit Suisse priprema švajcarsku poslovnu prodaju za prikupljanje kapitala

Credit Suisse se sprema da proda delove svoje švajcarske domaće banke dok pokušava da zatvori kapitalnu rupu od oko 4,5 milijardi švajcarskih franaka (4,48 milijardi dolara), izvestio je u subotu Financial Times.

Delovi koji se razmatraju za prodaju uključuju udeo u SIX Group, koja vodi Cirišku berzu, 8,6% udela u madridskoj tehnološkoj kompaniji Allfunds, dve specijalizovane švajcarske banke, Pfandbriefbank i Bank-Now i Swisscard, zajedničku poduhvat sa American Express-om.

„Ažuriraćemo o napretku u našoj sveobuhvatnoj reviziji strategije kada objavimo zaradu u trećem kvartalu“, rekao je Credit Suisse Rojtersu u saopštenju poslatom e-poštom.

Prošlog meseca FT je izvestio da je banka izradila planove da svoju investicionu banku podeli na tri dela, dok pokušava da izađe iz trogodišnjih nemilosrdnih skandala.

Izgubio je više od 5 milijardi dolara od kolapsa investicione firme Archegos prošle godine, kada je takođe morao da suspenduje sredstva klijenata povezana sa ugaslim finansijerom Greensill Capital.

Banka takođe želi da proda svoj čuveni hotel Savoy, koji se nalazi na Paradeplatz-u u centru finansijskog okruga Ciriha.
Hotel bi mogao da vredi 400 miliona švajcarskih franaka, kako je objavio finansijski blog Inside Paradeplatz početkom ovog meseca.

Credit Suisse razmatra otpuštanje oko 5.000 radnih mesta širom grupe, kao deo akcije smanjenja troškova, rekao je Rojtersu u septembru izvor sa direktnim saznanjima o tome.

Novu poslovnu strategiju banka treba da predstavi 27. oktobra, kada objavljuje rezultate za treći kvartal.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter