POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Crypto.com slučajno prebacio 10,5 miliona dolara umesto 100 dolara

Crypto.com, popularna kripto berza, pokrenula je pravni postupak protiv Thevamanogari Manivel i njene sestre Thilagavathi Gangadori nakon što je trebalo sedam meseci da shvate svoju grešku prenosa 10,5 miliona dolara na Manivelov račun umesto refundiranja 100 dolara.

Prema izveštajima međunarodnih medija, greška se dogodila kada je kompanija pokušala da Manivelu vrati novac u maju 2021, ali je unela broj računa u odeljku za plaćanje transfera. Greška od 10.474.143 dolara otkrivena je u reviziji kompanije u decembru 2021.

Novac koji je Manivel potrošila na luksuznu kuću

Prema Hearld Sunu, kada je Crypto.com pokušao da vrati svoj novac, 1,35 miliona dolara je već potrošeno na luksuznu kuću sa pet spavaćih soba, a ostatak je premešten na druge račune. „Kuća u predgrađu Melburna Krejgibern, koja ima četiri kupatila, kućnu teretanu i bioskop, kupljena je 3. februara“, navodi se u izveštaju.

Štaviše, Crypto.com, koji je reklamirao poznati glumac Met Dejmon, izdao je naloge za zamrzavanje Manivelovog bankovnog računa, ali sudski dokumenti pokazuju da je 10,1 miliona dolara već prebačeno na drugi zajednički račun, a 430.000 dolara je prebačeno na njenu ćerku Raveeni Vijian.

U međuvremenu, Manivel takođe traži pravni savet, ali ona ili njeni advokati nisu se pojavili na sudu.

Manivel je prenela registraciju kuće u Gangadoriju sa sedištem u Maleziji pre nego što je Crypto.com uspeo da izda naloge za zamrzavanje protiv nje u martu 2022.

Stoga je Crypto.com odveo slučaj pred Vrhovni sud tražeći da vrati cenu kuće plus 10 odsto kamate. Odlučujući u korist razmene kriptovaluta, sudija Džejms Dadli Eliot naložio je Gangadoriju da plati Crypto.com 1,35 miliona dolara, kamatu od 27,369 dolara i troškove, i da se kuća Krejgibern proda.

Crypto.com je nedavno najavio završetak revizije usaglašenosti za kontrolu organizacije usluga (SOC) 2 tipa II kako bi pokazao svoju efikasnost u praksi bezbednosti i privatnosti podataka.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter