POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Da li postoji način da izbegnete gubitke na kripto tržištu?

Blockchain je spreman da promeni svet koji poznajemo, čak i više od samog interneta, prema mišljenju mnogih finansijskih stručnjaka. Dok se tržište kriptovaluta razvija i pojavljuju se nove investicione platforme, unosne kripto investicije ostaju dostupne samo velikim investitorima kojima portfolio menadžeri ili finansijski savetnici upravljaju bogatstvom. 

A šta se dešava sa malim investitorima koji nemaju minimum od 250 hiljada dolara kako bi priuštili sebi profesionalnog menadžera? Nažalost, većina njih gubi novac, čak i preko 70% uloženog kapitala! 

Zbog čega se ovo dešava iznova i iznova, i to na svakom tržištu?

Profesionalni investitori kupuju kada su cene niske i postepeno prodaju realizujuci profit tokom rasta na tržistu. Sa druge strane, mali neprofesionalni investitori ulaze na tržište u pogrešno vreme i prodaju kada je njihov portfolio u velikom minusu što dovodi do premeštanja bogatstva od siromašnih ka bogatima.

Šta je zapravo malim investitorima potrebno kako ne bi bili osuđeni na večne gubitke?

Prava platforma!

Najvažniji faktori prilikom izbora prave platforme za većinu kripto investitora su korisničko iskustvo, podrška i sigurnost imovine. Današnje kripto platforme poseduje osnovne funkcije, ali se čini da je većina njih zakazala kada je u pitanju podrška, jer su klijenti uglavnom prepušteni sami sebi. Da ne govorimo o naprednijoj podršci, kao što je mentorstvo 1 na 1 ili već gotove strategije investiranja koje su prilagođene svakom investitoru ponaosob.

Mi smo istraživali platforme koje su dostupne u Evropi i pokušavali da pronađemo onu koja zadovoljava sve navedene kriterijume. Veli.io je upravo jedna takva platforma!

image 2
Da li postoji način da izbegnete gubitke na kripto tržištu? 4

Jedna od fenomenalnih stvari je ta što je ekipa iz Srbije je upravo lansirala Veli aplikaciju na evropskom trzistu!

Veli App je inovativna aplikacija koja omogućava korisnicima da pristupe dugoročnim strategijama upravljanja bogatstvom kreiranim od strane vrhunskih stručnjaka. Sa mentorskom podrškom 1 na 1 od kripto stručnjaka, čak i početnici mogu savladati kompleksnost kriptosveta. Ova praktična aplikacija će svima omogućiti da investiraju pametno, bez potrebe za angažovanjem finansijskog savetnika ili gubljenjem vremena na istraživanje i analizu.

Veli smanjuje prepreke za upravljanje bogatstvom u kripto sektoru, smanjuje rizike investiranja i čini pametne investicione strategije dostupnim i pristupačnim svakom.

Sa automatizovanim pristupom, korisnici mogu kupovati kripto imovinu kada je njena tržišna vrednost niska i prodavati je kada je blizu vrha, bez potrebe za opsežnim znanjem o kriptovalutama. 

Veli App je zapravo “Robinhood” upravljanja kripto imovinom. Omogućava malim investitorima da investiraju kao profesionalci, bez obaveznog minimalnog uloga. 

Zašto je Veli bolji od konkurencije i kako se razlikuje?

•Po prvi put postoji automatizovan način da dugoročni investitori profitiraju od rasta tržišta, bez potrebe za znanjem o kriptovalutama. 

•Veli je razvio delotvoran alat koji pomaže investitorima da razumeju svoj nivo rizika, postave ciljeve i postignu ih investirajući u dokazane i testirane strategije razvijene od strane tima doktoranata kvantitativne analize. Ova platforma pojednostavljuje proces investiranja omogućavajući korisnicima da definišu koliko novca žele da zarade, u kom vremenskom periodu i koliki rizik su spremni preuzeti. Ukoliko postoje bilo kakve sumnje, pažljivo konstruisani upitnik pomaže pojedincima u donošenju odluka analizirajući njihove preference. Veli.io zatim pruža korisnicima nekoliko strategija dizajniranih da im pomognu na njihovom investicionom putu. 

image 1
Da li postoji način da izbegnete gubitke na kripto tržištu? 5

Mentori. Veli korisnicima pruža mentora s kojim mogu razgovarati kako bi započeli sa investiranjem u kriptovalute i premostili bilo kakve nedostatke znanja. Za razliku od mnogih drugih platformi, Veli.io nudi jedinstvenu kombinaciju automatizovanih alata i ljudske podrške kako bi pomogao korisnicima da kupuju po niskim cenama, prodaju po visokim cenama i zaštite svoje investicije. 

Jednostavni alati za zaštitu investicija od pada cena. Još jedna posebna funkcija aplikacije je mogućnost prilagođavanja zaštite od negativnih kretanja cena. Korisnici mogu postaviti najnižu vrednost na kojoj će aplikacija automatski prodati njihove kriptovalute. Na primer, prag može biti postavljen na 20%, što će omogućiti aplikaciji da odmah proda ili konvertuje imovinu čim njena vrednost padne ispod 80% početne vrednosti. Ova funkcija će biti aktivna čak i ako korisnik nije online, kako bi se zaštitio od nepoželjnih gubitaka.

Aplikacija je besplatna žene!

Žene trenutno, iako znaju za kriptovalute, smatraju da je investiranje stvar samo za muškarce. Stoga je Veli omogućio svim ženama da investiraju poput najpametnijih investitora.

Uklanjanjem trgovačkih provizija za korisnice, Veli.io je stvorio raznovrsniju i inkluzivniju kripto zajednicu. 

Ko je napravio ovu aplikaciju?

Stevan Radonjanin, suosnivač Veli App-a, ima bogato iskustvo u bankarstvu i kriptovalutama, dok je Marko, takođe suosnivač, iskusni preduzetnik sa stručnošću u tehnološkom razvoju.

Finansijski putokaz Veli 3
Da li postoji način da izbegnete gubitke na kripto tržištu? 6

Stevan je studirao kvantitativne finansije na WU u Beču i ima 5 godina iskustva u bankarstvu, a poslednjih 5 godina radi u oblasti kriptovaluta. Učestvovao je u postavljanju i razvoju biznisa za dva brokera za kriptovalute, od kojih je jedan Bitpanda. Ovo je treći put da se bavi ovom vrstom posla, te je okupio iskusni tim kako bi kreirao izvanredan proizvod.

Marko je serijski preduzetnik koji je radio za velike kompanije poput Sony-ja, ali i za više startapa, gde je kao glavni tehnološki direktor gradio i proširio tehničke timove od 0 do 30 ljudi.

Veli App je rezultat iskustva osnivača i potrebe da reše problem mnogih investitora – kako doneti ispravne odluke o kripto investicijama.

Uz podrsku renomiranih investitora i Srbije i sveta, Veli aplikacija je od 17. Jula dostupna korisnicima sirom Evrope. Aplikaciju mozete preuzeti putem sledecih linkova, sa Google Play Store-a, kao i sa App Store-a.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter