POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Da li SBF stoji iza BALD memecoin-a?

Kripto Tviter je uznemiren novom teorijom zavere koja sugeriše da osnivač FTX-a, Sam Bankman-Fried, možda tajno stoji iza jednog od najkontroverznijih novih memekoina na Base-u pod nazivom BALD.

BALD memekoin, koji svoje ime duguje humorističkoj referenci na izvršnog direktora Coinbase-a, Briana Armstronga, lansiran je 30. jula i zabeležio je neverovatan rast od 289.000% u prvih 24 sata trgovine.

Nakon što je anonimni developer tokena uklonio veliku količinu likvidnosti, cena BALD-a je naglo pala za više od 85%, što je izazvalo optužbe za “rug pull”, koje je developer demantovao.

Ova situacija je podstakla brojne poznavaoce blokčein-a da istraže prošlost developera a neki su pronašli vezu između njega i SBF-a, jer je Ethereum adresa koja je odgovorna za implementaciju BALD tokena primila hiljade ETH-a iz novčanika povezanih sa FTX-om i Alameda Research-om.

Jedan od teoretičara zavere, anonimni komentator DeFi (decentralizovane finansije) poznat kao Downsin, predložio je da veza između njih znači da SBF “stvarno pokušava da sve povrati iz zatvora”.

Međutim, vredno je napomenuti da SBF nije u zatvoru iako je bio uhapšen, već čeka suđenje u oktobru u kućnom pritvoru u kući svojih roditelja u Kaliforniji.

Dodatno gorivo glasinama je dalo otkriće urednika podataka Blockworks-a, Andrewa Thurmana, koji je otkrio da je ista Ethereum adresa izvršila oko 400 transfera na adrese blacklistovanih USDT-a i da ima “ozbiljne veze sa Alameda Research-om sigurno”.

Još jedan anonimni komentator po imenu “Hype” naglasio je brojne jezive sličnosti koje developer deli sa SBF-om, posebno strukturu rečenica u njegovim postovima na društvenim mrežama. Takođe, “Hype” je podelio da je ovaj novčanik postojao dugo vremena i da je bio jedan od prvih glasača na predlozima na DeFi platformi Sushi Swap.

Neki kripto stručnjaci tvrde da je malo verovatno da je SBF umešan u ovakvu šemu, jer trenutno ima niz strogih ograničenja za korišćenje interneta kao deo uslova za kauciju. Kripto influencerka Tiffany Fong – koja je imala više razgovora sa SBF-om od njegovog hapšenja – odbacila je ovu teoriju, objašnjavajući da SBF koristi “sklopivi telefon bez internet konekcije” od kada su mu uslovi kaucije izmenjeni u aprilu. U svom narednom postu, nazvala je Crypto Twitter “mentalno obolelim”.

Takođe je objasnila da se svi posetioci kod SBF-a pretražuju od strane obezbeđenja i zabranjeno im je unošenje spoljnih elektronskih uređaja.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter