Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Detalji govora Jerome Powell sa konferencije za štampu

Detalji govora Jerome Powell sa konferencije za štampu

Evo još nekih istaknutih događaja sa Jerome Powell konferencije za štampu:

O izbegavanju recesije: „Preduzeća su u dobrom finansijskom stanju. Tržište rada je, kao što sam pomenuo, veoma, veoma snažno. I tako se čini da nije ni blizu pada… Ekonomija je jaka i jeste jaka. dobro pozicioniran da se nosi sa strožom monetarnom politikom. Ali kažem da očekujem da će ovo biti veoma izazovno, neće biti lako i može zavisiti, naravno, od događaja koji nisu pod našom kontrolom. Ali naše posao je da koristimo naše alate da pokušamo da postignemo taj ishod, i to je ono što ćemo uraditi.”

O tome da li je inflacija dostigla vrhunac: „Videli smo neke dokaze da osnovna inflacija PCE možda ili dostiže vrhunac ili se sravnjuje. Želećemo da znamo više od samo nekih dokaza. Želećemo da se zaista osećamo kao da smo ostvarivši tamo neki napredak.”

O bolu od inflacije: „Neki od nas su dovoljno stari da su preživeli visoku inflaciju, a mnogi nisu. Ali to je veoma neprijatno. To je nešto što ljudi ne [očekuju] kada to dožive prvi put. Vi ste plaćate više za istu stvar. Ako ste normalna ekonomska osoba, onda verovatno nemate toliko viška da potrošite, a to odmah utiče na vašu potrošnju na namirnice, benzin, energiju i slične stvari. razumemo bol koji je uključen… Naš posao je da obezbedimo da se ta inflacija te neprijatne visoke prirode ne učvrsti u ekonomiji.”

O Polu Volkeru i njegovoj borbi protiv inflacije iz 1980-ih: „Ko nije obožavalac Pola Volkera? Ne treba me izdvajati u ovom pogledu, ali poznavao sam ga samo malo i izuzetno mu se divim. I rekao bih to na ovaj način: imao je hrabrosti da uradi ono što je mislio da je ispravna stvar. To je bilo. To nije bila neka posebna stvar. Bilo je da je uvek radio ono što je mislio da je ispravna stvar.”

O radu sa Belom kućom i Kongresom: Ako Kongres ili administracija imaju načina da pomognu u borbi protiv inflacije, ja bih to ohrabrio. Ali neću da ulazim u davanje preporuka ili nešto slično. To zaista nije naša uloga. Moramo da ostanemo u svojoj traci i da radimo svoj posao. Kada vratimo inflaciju pod kontrolu, onda bih možda mogao da dam savete drugim ljudima. Upravo sada, moramo se samo fokusirati na obavljanje našeg posla.”

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter