POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Dominacija bitkoina pada na 4-godišnje najniže nivoe jer cena BTC-a pada od 20 hiljada dolara

Bitkoin (BTC) se trgovao ispod 20.000 dolara 3. septembra pošto je roba opala zbog vesti o zabrani ruske energije odlukom G7.

Sve dole posle sumorne makro nedelje

Najveća kriptovaluta je izgledala sve više nesposobna da prebaci 20.000 dolara za čvrstu podršku kako je vikend počeo, a raspoloženje među učesnicima na tržištu je bilo iznemoglo.

Gledajući 8-dnevni eksponencijalni pokretni prosek (EMA), popularni trgovac Cheds je primetio njegovu snagu kao otpor unutar dana koji se nastavlja u septembru.

Akcije Sjedinjenih Država su završile problematičnu sedmicu, S&P 500 je pao 2,7% i Nasdak Composite Indek 3,25%, respektivno.

Cene nafte su pale u Evropi nakon najave ruske granice cijena koja bi se potencijalno oblikovala na kraju godine, uprkos implikacijama vezanim za povećanje cijena ukoliko Rusija sama uzvrati.

Snabdevanje gasom Evropi je takođe obustavljeno nakon odluke o ograničenju cena, navodno zbog tehničkih poteškoća, pošto je prethodno trebalo da se nastavi 3. septembra.

„Izgleda da Gazprom ovde implicira da jedina operativna turbina na gasovodu Severni tok 1 sada može da se popravi samo u jednoj od (u inostranstvu) specijalizovanih radionica Siemens Energi-a, i dok se to ne dogodi, gasovod neće ponovo pokrenuti (drugim rečima, pao je zauvek)“, prokomentarisao je Havijer Blas, kolumnista za energetiku i sirovine u Blumbergu, izjavu ruskog energetskog giganta Gasproma o zastoju u tranzitu gasa.

Za Bitcoin bikove, u međuvremenu, nedostatak prisustva na tržištu je počeo da se pokazuje.

Udeo bitkoina u ukupnoj tržišnoj kripto kapitalizaciji kriptovaluta bio je najniži u čak četiri godine od 3. septembra.

Izvor: CoinTelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter