Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

ECB, prirodni gas, Ant grupa IPO – šta se dešava na tržištu

ECB ostaje pri kursu negativnih stopa

Evropska banka se susreće sa nezavidnim zadatkom da obuzda divlju inflaciju, a da pritom ne ubije pridruženi ekonomski oporavak koji je progresivno krhak od početka rata.

Prethodno upravljanje sugeriše da finansijska institucija sa sedištem u Frankfurtu može formalno da prekine svoje kupovine od kraja ovog meseca, dozvoljavajući povećanje za dvadeset pet baznih poena, s ciljem povećanja svojih kamatnih stopa na dve sledeće konferencije u julu i septembru.

Predsednica Kristin Lagard moraće da pažljivo korača na konferenciji za novinare u razgovorima o sledećim koracima za zadržavanje svojih obveznica u intervalima prihvatljivim granicama jer banka pooštrava svoju politiku. Prethodni programi imali su za rezultat dodavanje likvidnosti nacionalnoj privredi – drugo od onoga što ovo stanje inflacije zahteva.

Troškovi goriva vrtoglavo rastu u Evropi, pad u SAD-u gde se desio požar LNG terminala

Troškovi prirodnog gasa su drastično varirali kada se pojavio požar na terminalu za izvoz prirodnog gasa u Teksasu.

Cene u Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi su porasle kao ključna razlika u odnosu na Ruski gas iz gasovoda za koji se smatra da je isključen pre najmanje 3 nedelje.
Evropska potražnja za gasom bila je značajan problem rasta fjučersa za prirodni gas u poslednja 3 meseca, zajedno sa nevoljnošću proizvođača nafte da obezbede mnogo nafte.

Akcije padaju od čekanja podataka o nezaposlenima; Spirit kompanija se sprema za integraciju

Američke akcije su se otvorile u manjem porastu, lutajući usred odsustva velikih ekonomskih vesti, međutim referentni prinosi na 10-godišnje obveznice su bili nepromenjeni.

Akcije koje će se nesumnjivo kasnije fokusirati uključuju Spirit (NYSE:SAVE), koja je odložila glasanje ključnog akcionara, njegovo planirano spajanje sa Frontier grupom (NASDAQ:ULCC) u sredu kao kontra ponudu konkurentskoj kompaniji JetBlue (NASDAQ:JBLU).Ponovo uključen IPO Ant grupe?

Znaci renesanse u Kineskim kompanijama stalno rastu. Bloomberg navodi da Peking pregovara sa velikim džinom za finansijske usluge da oživi svoju neplodnu IPO.

Ant-ov IPO bio je trenutak tokom jednogodišnjeg restriktivnog napada na sektor tehničkih kompanija čiji je monetarni i ekonomski uticaj počeo da brine komunističku partiju Kine, i verovatno najveći pojedinačni katalizator u iznenađujućem padu kompanije Alibaba posto je povezana sa Ant internet platformom (NYSE: BABA).

Nafta se povlači nakon vesti iz Šangaja, porast zaliha u SAD

Troškovi nafte su, međutim, ostali na nedavnimm maksimumima kada su informacije Američke vlade potvrdile zapanjujući porast zaliha sirove nafte i rafinisanom robom prošle nedelje. Oživljeni preventivni karantin u Šangaju doprinelo je današnjim padovima.

Izgled za pad obe robe je ograničena sve dok zalihe ostaju na trenutno niskom nivou. Poslovne zalihe u SAD bi pokrivale samo pedeset osam dana potrošnje što je bazirano na najnovijim nedeljnim podacima o potražnji, u poređenju sa sedamdeset tri dana u prošloj godini.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter