POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Elon Musk kaže da je transakcija Tvitera na čekanju zbog iščekivanja više informacija o lažnim nalozima; akcije su pale za 18%.

Elon Musk je stavio svoj Tviter ugovor “na čekanje” dok ne sazna više o tome koliko lažnih naloga postoji na platformi društvenih medija, rekao je u petak.

Nakon objave, akcije Tvitera su pale za 18%. Portparol ovog giganta društvenih medija nije odmah odgovorio na zahtev CNBC-a za komentar.

Prošlog meseca, izvršni direktor Tesle Elon Musk izjavio je da namerava da kupi Tviter za 44 milijarde dolara, a ranije je izjavio da će mu jedan od glavnih prioriteta biti eliminisanje „spam robota“ sa platforme.

Screenshot 15
Objava Ilona Maska na njegovom Tviter nalogu.

Zbog rezervi oko kupovine, tržišna vrednost kompanije je pala na 9 milijardi dolara ispod ponuđene cene čak i pre saopštenja u petak.

Ako prodaja prođe, Musk, koji će verovatno služiti kao privremeni izvršni direktor Tvitera, moraće da plati naknadu od milijardu dolara za raskid. Musk je procenjen na preko 220 milijardi dolara.


U podnesku ranije ovog meseca, Tviter je izračunao da su botovi i spam nalozi činili manje od 5% njegovih dnevnih aktivnih korisnika koji se mogu unovčiti u prvom kvartalu.

Musk, koji je na papiru najbogatiji čovek na svetu, sada zahteva potvrdu od korporacije pre nego što nastavi sa dogovorom, koji delimično podržavaju osnivač Oracle Larry Ellison i firma za upravljanje rizičnim kapitalo Andreessen-a Horovitz-a.

Kompanija društvenih medija sa sedištem u San Francisku je u podnesku navela da je u prvom kvartalu imala 229 miliona korisnika kojima je servirano oglašavanje.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter