POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Elon Musk kaže da Tesla nije imuna na teške ekonomske uslove

Izvršni direktor kompanije Tesla Inc, Elon Musk, upozorio je u utorak da proizvođač električnih vozila nije imun na globalnu ekonomiju, za koju je rekao da će biti teško u narednih 12 meseci.

Na godišnjem sastanku akcionara kompanije u Ostinu u Teksasu, Musk je umanjio tržišne glasine da bi mogao da se povuče sa mesta generalnog direktora Tesle i dotakao se dva nova modela za masovno tržište koje kompanija razvija.

U znak teških vremena, čak i za Teslu koja je lider na tržištu električnih automobila, Musk je rekao da će kompanija pokušati da reklamira svoja vozila. „Probaćemo malo reklamiranja i videti kako ide“, rekao je Mask, koji je i izvršni direktor Tvitera.

“Tesla nije imuna na globalno ekonomsko okruženje. Očekujem da će stvari, samo na makroekonomskom nivou, biti teške najmanje narednih 12 meseci”, rekao je milijarder.

Tesla je u prvom kvartalu propustio ciljnu maržu nakon što je agresivno snizio cene vozila jer je kompanija suočena sa usporavanjem ekonomije i rastućom konkurencijom.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter