POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ethereum spreman za skok ka 3.400 dolara, predviđa analitičar pre odobrenja ETF-a

Kriptoanalitičar Pentoshi podiže uzbuđenje na tržištu kriptovaluta najavom potencijalnog rasta vrednosti Ethereum-a do 3.400 dolara. Ovaj optimistički izgled bazira se na očekivanju odobrenja fondova s Ethereumom koji se kotiraju na berzi (ETF) u narednoj godini.

Ranije ove godine, veliki igrači u oblasti upravljanja sredstvima, uključujući Ark Invest i 21Shares, podneli su aplikacije za ETF-ove s Ethereumom zasnovane na spot tržištu Upravi za vrednosne papire i berze SAD-a (SEC). Ako budu odobreni, ovi ETF-ovi mogli bi otvoriti put za povećano institucionalno učešće i priliv kapitala na tržište Ethereum-a.

Podsticaj odobrenja ETF-a U tvitu, Pentoshi je izjavio da je izražavao bikovski sentiment u vezi s Bitcoin ETF-om kada mu je cena bila između 25.000 i 28.000 dolara. Očekivao je sličnu situaciju s Ethereum ETF-om u 2024. godini. Prema njegovom mišljenju, bez obzira na lična uverenja, sve se svodi na teoriju igara. Kako se datum odobrenja približava, analitičar spekuliše da će vlasnici postati manje skloni prodaji svojih Ethereum-a, dok će drugi možda osećati prisilu da uđu na tržište, stvarajući pritisak prema gore na ceni. Pentoshi je istakao da su cifre od 2.700 dolara i 3.400 dolara potencijalni scenariji za cenu Ethereum-a.

Prema najnovijim tržišnim podacima, trenutna cena Ethereum-a iznosi 2.281 dolar, što predstavlja blagi pad od 0,37% u poslednjih 24 sata. Tržište sada očekuje regulatorne odluke u vezi s Ethereum ETF-ovima, a potencijalno odobrenje smatra se ključnim faktorom u određivanju kratkoročnog do srednjoročnog pravca kretanja cena ETH-a.

Dok analitičari i entuzijasti pažljivo prate razvoj u procesu odobrenja ETF-a, zajednica kriptoentuzijasta ostaje podeljena u vezi s potencijalnim uticajem takvih regulatornih odluka. Neki veruju da će odobrenje ETF-ova delovati kao snažan katalizator za cenu Ethereum-a, otvarajući nove puteve za institucionalne investicije. Drugi upozoravaju da reakcije tržišta mogu biti nepredvidive, naglašavajući potrebu za pažljivom analizom i upravljanjem rizicima.

Izvor: U.Today

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter