POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

FED sastanak

FED sastanak

Akcije javnih kompanija traže svoju poziciju ovih dana, pre današnjeg zaključka sastanka Saveznog komiteta za otvoreno tržište i izuzetno očekivanog poziva o finansijskoj politici. Berzanski indeks Industrial Average i sistem podataka Composite su poskupeli svaki za 0,2%, dok je S&P pet stotina dodatnih 0,4%.

Telo za određivanje kamatnih stopa Federalnih rezervi juce je odobrilo povećanje stope od 0,5 odsto, jer je finansijska organizacija ublažila svoj ultra-podržavajući stav od početka pandemije Covid-19.

Znanje CME grupe o fjučers cenama implicira 99% šanse za takav ishod: raspon otpuštanja stope Fed-Funds-a od 0,75% do 1,00%. to bi moglo biti samo drugo povećanje stope od pola poena u ovom milenijumu, i stoga Fed neće biti tamo. Trenutna tržišna procena podrazumeva dalje povećanje od pola poena na svakoj od FOMC-ovih konferencija u junu i julu.

Do kraja 2022. tržište očekuje raspon otpuštanja stopa Fed-Funds-a od 3,00% do 3,25% po CME grupe, najvece svetske finansijske menjačnice.

Mnogi službenici Fed-a, ako je istina blizu svima njima, razgovarali su o nekoliko dvostepenih kampanja modifikacije. Prva faza uključuje praćenje približno neutralnog, da je srednja tačka FOMC-a u martu bila vezana na 2,375%, do kraja ove godine. Faza 2 bi onda uključivala oprezno guranje na restriktivnu teritoriju 2023. dok se inflacija ne obuzda. 

Da se složimo sa konceptom da bi FOMC takođe mogao biti primoran da natera da neutrališe mnogo brže nego što bi to trenutno voleli. Očigledno je da je Komitet bio primoran da požuri stvari već mnogo puta ove godine, i ako inflacija ne uspe da se smiri tokom narednih meseci, službenici će možda morati još jednom da kalibriraju. Međutim, u ovoj proceni, monetarna tržišta bi takođe mogla biti agresivno reagovati.

Da se vratite u sredinu devedesetih da biste saznali kada je Fed poslednji put povećao stope za pola poena ili mnogo više puta tokom godine. Finansijska organizacija je podigla svoju ciljnu stopu za puna tri proporcionalna poena tokom sedam konferencija od početka 1994. do početka 1995. Pre toga, povećanje od pola poena ili više bilo je najtipičnije tokom osamdesetih, kada se Fed borio sa visokom inflacijom. Ovde imamo tendenciju da ar još jednom.

U svojim knjigama FED drži 9 triliona dolara državnih obveznica i različitih hartija od vrednosti. Fed nije dodavao te fondove od marta, međutim, to su bile obveznice koje dospevaju da bi njegova ukupna aktiva ostala stabilna.

Finansijska organizacija bi mogla početi da efektivno smanjuje svoje vlasništvo.

Takođe, zauzeti ekonomisti ADP-ov izveštaj o zapošljavanju u privatnom sektoru za april, koji će biti objavljen pre otvaranja tržišta. koji će funkcionisati kao pregled izveštaja o poslovima u petak u aprilu. Očekuje se da će to znanje iz Biroa za statistiku rada ukazati na povećanje od 375.000 platnih spiskova koji nisu na poljoprivredi prošlog meseca. to će biti manje u odnosu na 431.000 dodatnih radnih mesta u martu.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter