Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Fjučersi akcija padaju nakon što je DOW imao povratak od 600 poena.

Fjučersi na akcije su pali u utorak rano ujutru dok su tržišta pokušavala da održe oživljavanje nakon nedelja gubitaka.

Fjučers Dow Jones Industrial Average pao je za 149 poena, ili 0,47%.
Fjučersi na S&P 500 pali su za 0,76%, dok su fjučersi na Nasdaq 100 pali za 1,33%.

Akcije Snap-a pale su za više od 28% u produženom trgovanju nakon što je kompanija objavila da očekuje da će propustiti ciljeve u pogledu zarade i prihoda u tekućem kvartalu i upozorila na usporavanje zapošljavanja.
Akcije Zoom Video porasle su za 6% u produženom trgovanju nakon pružanja pozitivnih smernica za drugi kvartal.

Do dobitka je došlo pošto su se tržišta oporavila od prošlonedeljne oštre rasprodaje, u kojoj je DOW zabeležio osmonedeljni gubitak po prvi put od 1923. godine, a S&P 500 je nakratko pao na teritoriju tržišta medveda u toku dana.

Posle nedelju dana strmih gubitaka, akcije su skočile tokom regularnog trgovanja u ponedeljak, sa DOW-om za 618 poena, ili otprilike 2%.
S&P 500 je porastao za 1,9%, dok je Nasdaq Composite porastao za 1,6%.

Investitori se pitaju da li će oporavak potrajati ili je to samo još jedan kratak oporavak usred uporne rasprodaje koja tek treba da dotakne dno.

Akcije banaka prednjačile su u porastu u ponedeljak, a JPMorgan je skočio za 6,2% nakon što je kompanija objavila da će ispuniti ključne ciljeve ranije nego što se očekivalo zahvaljujući rastućim kamatama. Broadcom je očigledno u pregovorima o kupovini VMware-a, čime su zalihe dobavljača usluga u cloud servisu porasle za preko 25%.

Tržišni skok u ponedeljak bio je širok, sa 11 sektora koji su zabeležili pozitivne rezultate, predvođeni sektorom finansija. Sektor je dobio 3,23 odsto, što je najviši nivo od 9. marta.

Prodaja novih kuća i obraćanje predsednika Fed-a Džeroma Pauela na samitu Nacionalnog centra za razvoj preduzeća američkih Indijanaca u utorak privlače pažnju investitora. 

Nordstrom, Best Buy i Ralph Lauren će takođe objaviti svoje rezultate i zaradu.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter