POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Fjučersi na akcije padaju uoči jake nedelje izveštaja u maloprodajnom sektoru.

Posle nedelje oštrih gubitaka koji su završili na visokom nivou, fjučersi na akcije su pali rano u ponedeljak, uoči ključne nedelje zarade za trgovce na malo.

Fjučers Dow Jones Industrial Average pao je za 31 poen, ili 0,1%, dok su fjučersi na S&P 500 pali za 0,47%. Fjučersi za Nasdaq 100 pali su za 0,71%.

DOW je u petak ojačao 466,36 poena, ili 1,47%, dok je S&P 500 ojačao 2,39%. Nasdaq Composite je ojačao 3,82%, najviše u jednom danu od novembra 2020.

Uprkos tome, sva tri indeksa su imala sedmicu gubitka.

Dobit je došao pošto su investitori krenuli u režim olakšice kako bi ograničili lošu nedelju za akcije u kojima je S&P 500 skoro pao na teritoriju tržišta medveda

Međutim, nejasno je koliko dugo će oporavak trajati ili koliko će akcije još morati da padaju pre nego što pad ove godine dođe do kraja.

„S obzirom na istoriju tržišta medveda, zajedno sa činjenicom da je Fed upravo započeo ciklus povećanja kamatnih stopa i želeo bi da vidi da se finansijski uslovi nastavljaju zaoštravati kako bi se potražnja dodatno povukla, ovaj rast će najverovatnije oslabiti“, rekao je Kvinsi Krosbi. , glavni strateg kapitala za LPL Financial.

Bez obzira na to da li je tržište dostiglo dno, neki investitori i analitičari veruju da postoje solidne mogućnosti za kupovinu na trenutno najnižem nivou.

„Ovde ne govorim o dnu, ali ovde postoji neka prilika za prosečnu cenu u dolarima“, rekla je za CNBC Silvija Jablonski, izvršna direktorka i direktorka za ulaganja u Defiance ETFs.
„Ako sedite na gomili gotovine, gubite gubitke zbog inflacije. Ulaganje u akcije ili klase imovine u koje verujete… to je manje zlo. Zamor od prodaje će nestati, tržište će se resetovati. Malo je verovatno da će DOW i S&P biti na teritoriji korekcije za šest meseci do godinu dana od sada.”

pexels karolina grabowska 7876507
Fjučersi na akcije padaju uoči jake nedelje izveštaja u maloprodajnom sektoru. 2

Sezona izveštaja zarada u maloprodaji počinje ove nedelje, a Walmart, Target i Home Depot su među velikim prodavcima koji će dati rezultate za prvi kvartal.
Očekuje se da će Deere takođe biti među njima, kao i brojne tehnološke firme.


Ove nedelje, investitori će pratiti podatke o maloprodaji, koji bi mogli da pruže uvid u to kako se trgovci nose sa inflacijom, koja je i dalje blizu 40-godišnjih maksimuma.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter