Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Ford povlači skoro 3 miliona američkih vozila

Više od 2,9 miliona Fordovih vozila se povlači jer oštećeni ili nedostajući predmeti mogu sprečiti vozilo da prebaci u odgovarajuću brzinu.

Ford je dao obaveštenje u ​​dosijeu u Nacionalnoj administraciji za bezbednost saobraćaja na autoputu da opoziv utiče na različita vozila, i to tipove 2013-2019 Escape, 2013-2018 C-Mak, 2013-2016 Fusion, 2013-2021 Transit Connect i 2015-2018 Edge.

Automobil možda neće prebaciti u predviđenu brzinu ako je čaura kabla za menjanje oštećena ili nedostaje, ili se vozilo može prevrnuti kada vozač prebaci u položaj “Parkiraj“.

Primljeno je šest slučajeva materijalne štete i četiri izveštaja o povredama povezanim sa opozivom stanovništva, navodi Ford.
Ford je obavestio EPA da je ovo sedmi opoziv kompanije u vezi sa problemom od 2018.
Ford nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Nakon aprilskog opoziva zbog istog izdanja, Ford nastavlja da vodi razgovore sa Nacionalnom administracijom za bezbednost saobraćaja na autoputu (NHTSA) o izveštajima sa terena koji se odnose na vozila opremljena funkcijama koje nisu bile obuhvaćene prethodnim opozivom.

Iako su stope zahteva i projektovani kvarovi ostali niski, Ford je preporučio bezbednosno povlačenje za preostala vozila u Severnoj Americi sa specifičnom čaurom kabla za menjanje.

Od aprila 2015. do marta 2022. Ford je naveo da je primio 1.630 izveštaja o garanciji i 233 druga izveštaja u vezi sa ovim problemom.

Biće zamenjena čaura za menjač ispod haube, a biće postavljen i zaštitni poklopac.

Ford je u utorak najavio povlačenje oko 49.000 električnih vozila Mustang Mach-E zbog komponente koja bi mogla da se pregreje i izazove gubitak pogonske snage.

Ford je takođe povukao 53.103 Bronkosa sa četvoro vrata 2021-2022 u sredu zbog mogućnosti da se zadnja vrata na strani suvozača otvore iz vozila kada je bezbednosna brava za decu u položaju “UKLJUČENO“.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter