POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ford povlači skoro 519.000 američkih vozila zbog opasnosti od požara

Ford Motor Co povlači skoro 519.000 sportskih terenskih vozila (SUV) u Sjedinjenim Državama zbog opasnosti od požara zbog mogućih napuklih brizgaljki za gorivo i apelovaće na vlasnike da pregledaju svoje automobile, saopšteno je u četvrtak.

Američki proizvođač automobila broj 2 po prodaji rekao je da opoziv pokriva modelske godine 2020-2023. Bronco Sport i Escape SUV sa 3 cilindra, 1,5 litarskim motorima, uključujući mnoge koji su takođe opozvani u aprilu jer bi kućište separatora ulja moglo da pukne i razvije curenje koje bi moglo da izazove požar motora.

Ford je rekao da kada motori u SUV-ovima obuhvaćenim najnovijim povlačenjem rade, napukli injektor za gorivo može uzrokovati nakupljanje goriva ili para goriva u blizini vrućih površina, što može dovesti do požara ispod haube.

Kada popravke budu dostupne, prodavci će ažurirati softver vozila kako bi otkrili da li je mlaznica za gorivo napukla i daće poruku na kontrolnoj tabli da upozori vozače.

„Ako se otkrije pad pritiska u šini za gorivo, snaga motora će se automatski smanjiti kako bi se minimizirao svaki rizik, a istovremeno će se omogućiti kupcima da se odvezu do bezbedne lokacije i zaustave vozilo i organizuju servis“, dodao je Ford.

Prodavci će takođe instalirati cev za odvod goriva iz glave cilindra i dalje od vrućih površina i proveriti da li ima prekomernog mirisa goriva blizu vrha motora.

Ford je rekao da ima ukupno 54 izveštaja o požarima ispod haube od 1,5 litara, uključujući četiri sa napuklim brizgaljkama za gorivo. Oko 13 drugih je verovatno uzrokovano curenjem mlaznice goriva.

Nema smrtnih slučajeva povezanih sa opozivom.

Ford je rekao da ne poručuje vlasnicima da prestanu da voze vozila pod ovim opozivom. Kompanija predviđa nisku stopu kvarova za mlaznice goriva koje imaju spoljno curenje.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter