POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Foxconn – dobavljač kompanije Apple, povećava investicije izvan Kine

Dobavljač kompanije Apple, Foxconn, u sredu je rekao da planira da poveća investicije izvan Kine i napore da privuče proizvođače automobila u svoj posao proizvodnje, pošto je kompanija prijavila slabiju tražnju za potrošačkom elektronikom.

Foxconn, koji sklapa oko 70% iPhone-a, diverzifikuje proizvodnju daleko od Kine, čija su stroga ograničenja COVID-a poremetila njenu najveću fabriku iPhone-a prošle godine. Kompanija takođe nastoji da izbegne potencijalni udar na svoje poslovanje usled rastućih trgovinskih tenzija između Pekinga i Vašingtona.

„Potreba kupaca je ta koja nas tera da primenimo naše proizvodne kapacitete u oblasti ICT“, rekao je predsednik Foxconna, Liu Ioung, misleći na informacione i komunikacione tehnologije.

On je rekao da je širenje potrebno u zemljama kao što su SAD, Vijetnam, Indija, Meksiko i Kina, “kao odgovor na prilagođavanja kupcima i situaciji u lancu snabdevanja”.

Liu je rekao da trenutno oko 70 odsto prihoda kompanije potiče od proizvoda proizvedenih u Kini, ali „u budućnosti će udeo prekomorskih regiona nastaviti da raste“.

Foxconn nije saopštio koliko će se njegova investicija povećati do ove godine.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter